Vokietijos oro linijos penktadienį atšaukė apie 830 skrydžių, o konfliktui gilėjant, kelionės tolimais atstumais gali būti sutrikdytos ir savaitgalį.

Nuo trečiadienio, kai oro linijų pilotai pradėjo streiką dėl atlyginimų, „Lufthansa“ jau atšaukė per 2600 skrydžių.

Anot lėktuvų pilotų profsąjungos „Vereinigung Cockpit“ (VC), ilgo nuotolio skrydžiai iš Vokietijos gali būti sutrikdyti šeštadienį iki vidurnakčio.

Penktadienį streikas labiausiai sutrikdė trumpojo ir vidutinio nuotolio skrydžius, sugriaudamas kelionių planus daugiau nei 315 tūkst. keleivių.

„Lufthansa“ paragino pilotų profsąjungą tarpininkauti derybose. Oro linijos jau pasiekė susitarimą su pagrindinėmis profsąjungomis, atstovaujančiomis antžeminių tarnybų darbuotojams ir įgulų nariams Vokietijoje.

Aviacijos bendrovės pilotai pažymi, kad jų atlyginimai per penkerius metus buvo įšaldyti. Profsąjunga reikalauja, kad 5400 pilotų atlyginimai būtų padidinti 3,7 proc. atgaline data, už kiekvienus algų įšaldymo metus, tai yra daugiau kaip 20 proc. „Lufthansa“, susidurianti su aršia pigių skrydžių bendrovių konkurencija, pasiūlė atlyginimus padidinti tik 2,5 proc. iki 2019 metų.

„Lufthansa“ vykdomasis direktorius Karstenas Šporas (Carsten Spohr) pareiškė, kad oro linijų ateičiai iškiltų rimta grėsmė, jei ji patenkintų pilotų reikalavimus. Nors pernai uždirbo rekordinį pelną, bendrovė sako esanti priversta mažinti išlaidas, siekdama sėkmingai konkuruoti su pigių skrydžių bendrovėmis Europoje, tokiomis kaip „Ryanair“, o tolimųjų skrydžių sektoriuje – su tokiomis bendrovėmis kaip „Emirates“.

„Lufthansa“ apskaičiavimais, šis pilotų streikas, jau keturioliktasis nuo 2014 metų balandžio, jai kainuoja apie 10 mln. eurų per parą.

Kitos „Lufthansa“ grupei priklausantys padaliniai, įskaitant „Germanwings“, „Austrian Airlines“ ir SWISS, skrydžius žada atlikti pagal tvarkaraštį.

Penktadienį Frankfurto biržoje „Lufthansa“ akcijų vertė nukrito 0,7 proc. iki 12,51 euro, o šiais metais jau neteko 14 proc. savo vertės.

Pernai bendrovė perskraidino 107,7 mln. keleivių, – lyginant su 2014-aisiais, 1,6 proc. daugiau. Palyginimui, „Ryanair“ skraidinti keleivių srautai lyginamuoju laikotarpiu padidėjo 17 proc. iki 101,4 mln. keleivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)