Terminas „meilužis“ nedviprasmiškai pabrėžia seksualinį santykių pobūdį. Vis dėlto būtų keista rinktis sau meilužį pagal kitus kriterijus, nei pagal seksualumo kriterijų, nejaučiant jam fizinio potraukio. Be abejo, meilužis seksualus, net jeigu ir nėra gražuolis!

Ar tai paremta jo balsu, žvilgsniu, veido bruožais, jėga, švelnumu, mokėjimu išklausyti, kvapu, patirtimi, jausmingumu ar netgi pasitikėjimu savimi, su kuriuo jis demonstruoja savo geismą?

Bet kokiu atveju jis toks seksualus, kad jo užkariauta moteris yra pasiryžusi bet kam. Ji pasiruošusi pakeisti jo požiūrį į save, mylėti netgi tai, ko jame visiškai nėra, kentėti nuo nepasitenkinimo, kurį kelia jo nebuvimas kasdieniniame gyvenime, pažeisti moralės normas, nepaisyti savo įsipareigojimų!

Klausimas slypi visai kitur – vyro ir meilužio palyginime, tiksliau, priešpastatyme. Ar būtinai pirmasis turėtų būti suvokiamas kaip mažiau seksualus, kad pateisintume poreikį turėti antrąjį? Vyras kaip žmonos neištikimybės priežastis? Tokios prielaidos leidžia mums geriau suprasti pyktį, kurį jaučia apgautas vyras: visuomenės akyse žmonos meilės nuotykiai akivaizdžiai byloja apie tai, kad jam trūksta vyriškumo ir seksualinio patrauklumo.

Bet ar tikrai meilužis yra toks erotiškas ir vyriškas, kad moteris pasiruošusi stipriai rizikuoti? Ar paslaptis slypi veikiau jos smalsume kito vyro atžvilgiu, asmeniniuose naujų pojūčių ieškojimuose? Pojūčių, kurie kyla švelniai žvelgiant į svetimą vyrą, kad ir kokie būtų jo trūkumai… įskaitant ir vyriškumo trūkumą.

Ar galima jausti seksualinį potraukį žmogui, tuo pat metu neįjungiant savos fantazijos? Meilės santykiuose realybė ir prasimanymas tam tikra prasme yra persipynę. Dar daugiau, kažin ar verta pamiršti, kad daugelis iš šių „neatremiamų“ meilužių taip pat yra… vyrai.

Meilužis veikiau yra tas, kuris „geresnis“ už vyrą. Meilužis tiesiog „kitas“. Jis siūlo partnerei naują požiūrį į save pačią ir savo seksualumą. Moteris priima jį kaip „užkariautoją“, ir todėl jis leidžia jai įgyvendinti savo troškimus, tuo tarpu vyras tampa „pareigos“ įsikūnijimu.

Meilės santykių erotizmas gimsta susitikimų metu, jį sukuria laisvės ir stiprios intrigos pojūtis. Būtent žvilgsnių, kurie mėtomi vienas kitam, žaisme užsidega arba užgęsta seksualinė trauka. Tai, kiek moteriai patrauklus vyras ar meilužis, priklauso ne nuo jų realių vyriškų savybių, o nuo to, ko moteriai šiuo metu labiau reikia – tvarkingo ir sklandaus socialinio gyvenimo, ar nuotykių ir meilės paieškų.

Suprantama, vyras gali nesusigaudyti, kas darosi su jo seksualiniu statusu santuokoje, juk jis kaip ir anksčiau vertina save kitų moterų akimis ir atlapaširdiškai vaidina suvedžiotoją, vos peržengęs namų slenkstį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)