Po svaiginančios šlovės alternatyvių produktų ir desertų ekspertė labiausiai nori supažindinti su sveika alternatyva kuo daugiau žmonių. Daugybę U. Būbnaitytės pačios sukurtų receptų galės išbandyti ir Lietuvos skaitytojai, atsivertę leidyklos „Alma littera“ išleistą knygą „Saldi alternatyva“.

Sausainiai su anakardžių sviestu, moliūgų keksiukai su batatų karamele, aromatingas moliūgų ir cukinijų tortas, grikių pudingas, avokadų ir aviečių pudingas, sportininkų skanėstai ir detoksikuojantys kokteiliai, sveikuoliškas žemės riešutų šokoladainis... Visi šie desertai savo skoniu prilygsta saldžiausiems smaližių džiaugsmams, bet ragaujant juos galima atsipūsti – svorio nuo jų tikrai nepriaugsi!

Knyga yra skirta kiekvienam, kas mėgsta saldumynus ir nori surasti sveikas alternatyvas eilinėje kepykloje randamiems desertams. Ši knyga suteiks galimybę pasigaminti savo virtuvėje maistingus, originalius, bet sveikus desertus ir kepinius, praplatins supratimą apie ingredientus, kurių daugelis net nesusimąsto panaudoti desertams bei padės suprasti jų panaudojimo svarbą ir naudą. Visa knyga suskirstyta skyriais, tarp kurių yra skyrius sporto salės ir aktyvios gyvensenos propaguotojams, norintiems į savo dietos planą įtraukti baltymingus desertus, veganiškų bei žalių desertų skyrius ir t.t.

„Yra posakis, kad visi geriausi šefai ir kulinarai yra gimę su išskirtiniais skonio receptoriais, kurių kiti paprasčiausiai neturi. Aš tikiu, jog tas pats posakis galioja kalbant ir apie originalių receptų kūrimą – ne visi tai sugeba. Taip, žinoma, technines žinias galima išmokti, o metų praktika ir rankų nenuleidimas įtakoja pasekmes virtuvėje, bet receptų kūrimas bei ingredientų derinimas ateina savaime, iš širdies. Žmogus gali vaikščioti parduotuvėje ir prisidėti į krepšelį įvairiausių neįprastų produktų ir tik todėl, kad matant juos galvoje jau sukasi idėjos, ką galima būtų su jais pagaminti. Įkvėpimas ateina savaime“, – teigia U. Būbnaitytė.

Pasak autorės, svarbu įvertinti, kad įvairūs žmonės iš tiesų netoleruoja tam tikrų produktų ar dėl vienų ar kitų priežasčių negali valgyti desertų. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad tokie žmonės negali patirti tų skanių bei gundančių desertų skonio.

„Mes kartais net nenutuokiame, kiek aplink mus yra žmonių, kurie turi įvairias maisto netolerancijas, pavyzdžiui, glitimas, laktozė ar diabetas. Tie žmonės – kaip ir visi kiti – nori mėgautis saldumynais ir desertais, bet pasirinkimas toks nedidelis, kad nenuostabu, jog tai gali įvaryti į neviltį. Todėl mano knygoje gausu receptų būtent tiems, kas nori pasisaldinti gyvenimą nepakenkdami savo sveikatai. Mano tikslas – bet kokio lygio sugebėjimus turinčius žmones įtraukti į sveikų kepinių bei desertų pasaulį“, – apibendrina U. Būbnaitytė.

Knygos „Saldi alternatyva“ autorė Ugnė Būbnaitytė – kūno rengybos ir sveikos mitybos entuziastė, prestižinio kulinarinio realybės šou „The Great British Bake Off“ dalyvė, savo kepiniais ir charizma išgarsėjusi visoje Didžiojoje Britanijoje. Šioje šalyje su šeima ji gyvena jau 14 metų, augina du vaikus, visą savo energiją skiria sportui ir sveikiems receptams kurti, kulinariniams eksperimentams. Tai pirmoji Ugnės Būbnaitytės receptų knyga.

U. Būbnaitytės knygą „Saldi alternatyva“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 25 metus vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)