Policijos pareigūnai siekia užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą, tačiau ypatingas dėmesys nuo pat rugsėjo pirmosios dienos skirtas mažiesiems eismo dalyviams – vaikams. Pirmąsias dvi rugsėjo savaites buvo sustiprintas pareigūnų bei policijos rėmėjų budėjimas prie pėsčiųjų perėjų, esančių netoliese ugdymo įstaigų.

Ši iniciatyva toliau tęsiama. Antradienį, lapkričio 22 dieną, prie Kauno Juozo Grušo meno mokyklos eismo saugumą užtikrino Ligita Anušauskienė, kuri padėjo vaikams saugiai pereiti važiuojamąją kelio dalį. „Pati būdama dviejų vaikų mama suprantu, kaip svarbu rūpintis jų saugumu. Budėti prie perėjų visiškai nesudėtinga ir neatima daug laiko. Mes patys turime saugoti savo vaikus“, - teigė prie mokyklos perėjos savo iniciatyva budėjusi mama.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus pareigūnai džiaugiasi, jog iniciatyvą budėti prie perėjų perima ne tik policijos rėmėjai, bet ir pedagogai, patys tėvai: „Siekiame, jog tėvai suprastų, kad viskas daroma vardan jų pačių vaikų saugumo. Tai daryti visiškai paprasta, tačiau nauda milžiniška.“

Prie šios veiklos rugsėjo mėnesį prisijungė ir Romainių gyventojai. Policijos pareigūnai džiaugiasi, jog norą budėti ir užtikrinti vaikų saugumą kelyje gyventojai parodė savo iniciatyva.

Pareigūnai kviečia visus norinčius burtis ir kartu organizuoti budėjimą prie ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų. Tik kartu rūpindamiesi vieni kitais saugiai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.
Gatvėje budintys tėvai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)