Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS teigė, kad teismo nutartis dėl reikalavimo užtikrinimo priemonių priimta pirmadienį.

„Priimta nutartis areštuoti 19 mln. eurų galimam maksimaliam baudos dydžiui dengti ir 806 tūkst. eurų palūkanų. (...) Teismas mato, kad jeigu nepritaikys priemonių, pasunkės arba taptų negalimas sprendimo įgyvendinimas. Priemonės pritaikytos, iki įsiteisės Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas, kuriam bylą apskundė visos šalys“, - BNS sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Vilniaus energijos“ atstovas Nerijus Mikalajūnas teigė, kad sąskaitų areštas sukelia grėsmę įmonės veiklai, tačiau bus siekiama toliau dirbti.

„Nors tokie veiksmai ir sukelia rimtą grėsmę kompanijos galimybėms funkcionuoti, mes darysime viską, kad dirbtume toliau, nepaisydami akivaizdaus noro jėga išstumti „Veolia“ iš Vilniaus šilumos ūkio“, - BNS sakė N.Mikalajūnas.

Jis tikino, kad įmonė skųs teismo sprendimą, kurį jis pavadino bendrovės puolimu ir „neįsivaizduojamu teisinėje valstybėje“.

„Konkurencijos tarybos prašymu buvo nuspręsta leisti areštuoti beveik 20 mln. eurų vertės „Veolia“ sąskaitų Lietuvoje, nors šiuo metu tarybos paskirta bauda yra ginčijama teisme. Toks elgesys teisinėje valstybėje būtų neįsivaizduojamas. Juolab, kad teismas baudą tarpiniu sprendimu sumažino iki 17 mln. eurų“, - teigė N.Mikalajūnas.

„Esame pasirengę imtis visų galimų teisinių veiksmų tiek Lietuvos, tiek ir tarptautiniuose teismuose, kad apgintume savo teisėtus interesus ir darbuotojus nuo atakų, vykdomų tiek institucijų, tiek ir toms institucijoms vadovaujančių asmenų“, - pridūrė jis.

Konkurencijos tarybos skirtą 19 mln. eurų baudą „Vilniaus energijai“ VAAT spalį sumažino iki 17 mln. eurų. Šį sprendimą apskundė tiek „Vilniaus energija“, tiek taryba.

Konkurencijos taryba baudą „Vilniaus energijai“ skyrė pernai gruodį - už tai, kad ši susitarė su ja susijusia Estijoje registruota biokuro tiekėja „First Opportunity“ (buvusia „Bionovus“) penkerius metus tik iš jos pirkti biokurą. Tokiu būdu, anot tarybos, „Vilniaus energija“ nepasinaudojo galimybe kurą pigiau pirkti iš kitų tiekėjų, ir tai galėjo turėti neigiamą poveikį konkurencijai ir vartotojams.

Dar 2012 metai prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, įtarus „Vilniaus energijos“ vadovus leidus „Bionovus“ pelnytis iš biokuro pardavimų. Prokurorų teigimu, įtariama, kad „Vilniaus energija“, įsigydama kurą, paslaugas ir kitas prekes, sąnaudas įtraukė į šilumos kainą. Skaičiuojama, kad „Bionovus“ 2007–2011 metais vien iš pardavimų „Vilniaus energijai“ gavo daugiau nei 15,3 mln. eurų grynojo pelno.

Rugsėjo pabaigoje, atlikusi „Vilniaus energijos“ reguliuojamos veiklos auditą, Kainų komisija paskelbė, kad bendrovė 2012-2014 metais nepagrįstai gavo 24,3 mln. eurų viršpelnio, kuris turės būti grąžintas šilumos vartotojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)