DELFI skaitytojas Rokas iš Vilniaus pasakojo, kaip jau prieš kelias savaites vieną penktadienio vakarą išbandė aplinkkelį:

„Su bičiuliais taksi vykome į Skatulės gatvę Vilniaus pašonėje. Draugai ten prieš kurį laiką pasistatė namą, o kai buvo pradėtos aplinkkelio statybos, kelias pas juos labai pailgėjo – tekdavo važiuoti pro Buivydiškes.

Tačiau šįkart draugai paprotino: sako, važiuokite pro Justiniškes, aplinkkelis dar neatidarytas, bet juo jau važiuojama. Kaip tarėm, taip padarėm – tamsoje paklaidžiojom, iš pradžių ne ten pasukom, bet po to sėkmingai įsukom į aplinkkelį ir sutaupėm laiko. Toli gražu ne mes vieni ten važiavome – sutikome ir daugiau taksi bei privačių žmonių automobilių.

Tai taip ir nesupratau, ko laukiama ir kodėl aplinkkelis oficialiai dar neatidarytas. Jei pareigūnai aiškins, kad ten važiuoti draudžiama – nepatikėsiu, nes jokių kliūčių ar draudžiančių ženklų pakeliui nemačiau. Beje, ir grįžome į centrą tuo pačiu keliu. Buvo akivaizdu, kad taksistams ten važiuoti jau įprasta“.

Kita vilnietė Dalia pasakojo pati aplinkkeliu nevažiavusi, tačiau, anot jos, buvo labai nustebusi, kad apie tokią kelionę jai papasakojo gera draugė.

„Girdėjau, kad tą kelią turėtų oficialiai atidaryti gruodį, taigi, pati jo nebandžiau. Neturiu jokios priežasties netikėti drauge – pasak jos, ten ne tik kad nebuvo draudžiamųjų kelio ženklų. Jai susidarė įspūdis, kad kelininkai net savo techniką sustato taip, kad pravažiuoti aplinkkeliu būtų kuo paprasčiau“, – pasakojo skaitytoja.

Vilniaus Vakarinio aplinkkelio užsakovas – miesto savivaldybė. Sostinės mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas teigė, kad jam žinoma apie atvejus, kai vairuotojai jau pravažiuoja aplinkkeliu:

„Buvo tokia problema, kurią nenatūraliu būdu iškėlė vienas iš savivaldybės tarybos narių. Jis pats pravažiavo aplinkkeliu ir pakvietė visus vilniečius išbandyti.

Dėl šios problemos miesto ūkio departamentas kreipėsi į rangovą reikalaudamas užtikrinti tvarką. Rangovas atsakė, kad viešą tvarką ir kelių eismo taisyklių laikymąsi prižiūri policija. Kiek žinau, buvo susitikimas ir policija turėjo skirti du ekipažus, kurie nuolat budėtų prie aplinkkelio iš abiejų pusių, kur yra draudžiamieji ženklai ir vairuotojai po jais „palenda“. Taigi, policijai skyrus daugiau dėmesio eismo organizavimui problema turėjo būti išspręsta.

Aišku, žmonės natūraliai nekantrauja, kada bus aplinkkelis atidarytas. Vis dėlto dar nėra išspręstos kai kurios jo saugumo problemos, dalis kelio ruožų nėra valomi ir dėl objektyvių priežasčių jis dar neatidarytas. Maža kas gali atsitikti, juk ten priešinga kryptimi važinėja aptarnaujanti technika.

Naudodamiesi proga norėtume paprašyti dar kantrybė ir nevažiuoti ten, dar truputį išlaukti, juolab, kad liko laukti labai nedaug“.

Patarėjas liūdnai apgailestavo dėl blogo kai kurių tarybos narių pavyzdžio.

„Socialiniuose tinkluose jis publikavo įrašą, kad štai kaip smagu, kad aplinkkelis atidarytas. Tačiau tai buvo klaidinanti informacija, kelias dar neatidarytas. Ir jei tarybos narys gali važinėti, kodėl kiti negali? Manau, policija galėjo pasidomėti šiuo atveju, bet gal rangovai nenorėjo konflikto su tarybos nariu“, – DELFI sakė A. Zubriakovas.

Jo teigimu, aplinkkelio statyba tebevyksta, o vilniečiai ir miesto svečiai bus pradžiuginti kalėdine dovana – aplinkkelio atidarymu iki didžiųjų metų švenčių.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis patvirtino, kad policija nagrinėjo informaciją apie tai, kaip Vilniaus miesto tarybos narys ir buvęs meras Artūras Zuokas pravažiavo sostinės Vakariniu aplinkkeliu. Tačiau, vedėjo teigimu, šiuo atveju teisės pažeidimas nebuvo nustatytas.

Apie kokius nors susitarimus dėl papildomų policijos pajėgų prie aplinkkelio jis teigė nežinantis. Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Žydrūnas Adomaitis DELFI informavo taip pat nieko apie tai negirdėjęs.

Vilniaus Vakarinio aplinkkelio generalinis rangovas yra „Kauno tiltai“. Bendrovės komunikacijos specialistas Laurynas Slapšys pripažino, kad bendrovė į policiją dar nesikreipė. „Tačiau pamatę pažeidėjų padidėjimą draudžiamose vietose iš karto kreipsimės“, – tikino jis.

Anot specialisto Vilniaus Vakarinis aplinkkelis bus atidarytas iki Kalėdų.

„Prie įvažiavimų į jį yra sustatyti eismą draudžiantys ženklai. Šiuo atveju, vairuotojai, važiuojantys uždaryta Vakarinio aplinkkelio atkarpa, pažeidinėja draudžiamus ženklus. Transporto priemones kelininkai sustato šonuose, nes tai yra statybvietė, kurioje važinėja sunkioji technika – jai ir sudaromos sąlygos judėjimui.

Naudodamiesi proga, norime dar kartą paprašyti gyventojų nepažeidinėti kelių eismo taisyklių ir nevažiuoti draudžiamose vietose, nes kelias dar nėra paruoštas eismui ir jame vyksta darbai. Vairuotojai, važiuojantys draudžiamose zonose, gali sukelti labai sunkias pasekmes tiek sau, tiek ir dirbantiems kelyje“, – komentavo L. Slapšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)