2004 metų olimpinis čempionas 32-ejų metų amerikietis pergalę iškovojo po visų 12 raundų teisėjų sprendimu. Visi trys teisėjai pergalę amerikiečiui skyrė vos vienu tašku – 114:113.

„Tai yra gražus dalykas. Mes padarėme tai, ką planavome. Aš esu penkis kartus pasaulio čempionas dvejose skirtingose svorio kategorijose. Tai yra nuostabu“, – po kovos sakė A. Wardas.

33-ejų metų S. Kovaliovo atstovai iškart pareiškė, kad teisėjų sprendimas buvo neteisingas ir reikalaus revanšo. Būtent rusas antrame raunde pasiuntė į nokdauną savo varžovą ir šiaip buvo gerokai aktyvesnis bei tikslesnis didžiąją kovos dalį.

Tą pripažino ne tik ir garsus JAV sporto žurnalistas Stephenas A. Smithas, bet tai parodė net ir visame pasaulyje pripažinta kompiuterizuota smūgių skaičiavimo sistema „CompuBox“, kurios duomenimis, S. Kovaliovas buvo gerokai pranašesnis pirmuose šešiuose raunduose (52 prieš 36), o A. Wardas – šiek tiek geresnis paskutiniuose šešiuose (80 prieš 74). Taigi bendra taškų suma – vis tiek ruso pusėje: 126 prieš 116...

A. Wardas profesionalų ringe laimėjo 31-ą kovą ir toliau lieka nepatyręs pralaimėjimo kartėlio. S. Kovaliovas patyrė pirmąją nesėkmę po 30 pergalių iš eilės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)