Maorių „All Blacks“ komanda sukurta reprezentuoti Naujosios Zelandijos regbio kultūrą. Tik iš maorių kilmės žaidėjų sudaryta ekipa pirmas rungtynes sužaidė dar 1888 metais. Komandos žaidėjai privalo turėti ryšių su istorine maorių tauta. Draugiškose rungtynėse jie kovoja su stipriausiomis pasaulio komandomis.

Šios rungtynės buvo skirtos vieno stipriausių Anglijos klubų - „Harlequins“ - 150-mečio minėjimui.

Rungtynes 26:10 (26:3) laimėjo maorių „All Blacks“ komanda. Pergalę Naujosios Zelandijos regbininkams lėmė sėkmingiau sužaistas pirmas kėlinys, per kurį jie susikrovė 23 taškų pranašumą. Antrame kėlinyje „Harlequins“ jau niekuo nenusileido savo varžovams, o ekipos žaidėjai, tarp jų ir J. Mikalčius, susilaukė daug teigiamų atsiliepimų.

22-ejų metų J. Mikalčius žaidė visas rungtynes. Jis šių metų gegužės mėnesį su „Harlequins“ klubu pasirašė trejų metų sutartį.

"Harlequins" ir maorių "All Blacks"

„Įspūdžiai patys geriausi. Rungtyniavome su labai gera komanda, kuri žaidė visai kitokį regbį nei mes. Mūsų surinkta komanda buvo labai jauna, keletas žaidėjų, kaip ir aš, dar nebuvo ankščiau žaidę pagrindinėje „Harlequins“ sudėtyje. Tai mano didžiausias pasiekimas atstovaujant „Harlequins“ ekipai. Šias rungtynes atsiminsiu visą gyvenimą. Neišdildomas įspūdis yra stebėti haką ir po to žaisti su žaidėjais, turinčiais maorių kraujo“, - įspūdžiais dalinosi J. Mikalčius.

Rungtynes stebėjo daugiau nei 12 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)