Ingredientai

Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Juodgrūdės 2 šaukštai
Liesa malta kiauliena 400 g
Smulkintas peletrūnas sauja
Garstyčių pasta 1 šaukštelis
Grūdėtos garstyčios 2 šaukšteliai
Jūros druska 1 šaukštelis
Malti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Visus įdaro komponentus (maltą kiaulieną, peletrūnus, garstyčių pastą, grūdėtas garstyčias, jūros druską, maltus juoduosius pipirus) išmaišykite ir padalykite į 5 lygias dalis.

2. Atitirpinkite tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio padėkite vieną tešlos lapelį. Iš vieno mėsos gabaliuko delnais suformuokite „dešrelę“, padėkite ant tešlos ilgosios kraštinės ir suvyniokite. Gautą vamzdelį, jo siūlę patepę trynių plakiniu, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle į apačią. Supjaustykite į 6 lygias dalis, jas atskirkite.

3. Kiekvieno gabaliuko viršų ir šonus aptepkite trynių plakiniu, užberkite juodgrūdžių. Tą patį padarykite su likusia tešla ir mėsa. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių - iki tešla išsipūs ir ims rusvėti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai