Šios rungtynės prasidėjo labai panašiai kaip ir pirmos. Abi komandos žaidė aktyviai, tačiau pavojingų progų nesukūrė. Kėliniui įpusėjus pražangą užsidirbo Rolandas Aliukonis, o „Šachtior“ beveik keletą minučių išsaugojo ritulį ir vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju ir rungtyniavo šeši prieš penkis.

Nors tokiu būdu pelnyti įvarčio nepavyko, tačiau vėliau ant nubaustųjų žaidėjų suolelio jau sėdus R. Aliukoniui, Jaroslavas Salnikas (11:01) pasinaudojo kiekybine persvara bei išvedė svečius į priekį (1:0).

Netrukus jau „Šachtior“ užsidirbo 2 baudos minutes. Ir nors „Energija“ sėkmingai įsitvirtino varžovų zonoje, tačiau rezultato išlyginti nepavyko. Negana to, vos tik pradėjus žaisti penki prieš penkis, Nazaras Anisimovas (14:36) pirmas suskubo prie nuo vartininko atšokusio ritulio ir įmušė antrą svečių įvartį (2:0).

Kėlinio pabaigoje „Energija“ dar kartą žaidė daugumoje, tačiau varžovo vartininko pramušti taip ir nepavyko.

Antrame kėlinyje ir vėl pasipylė „Energijos“ baudos minutės, kurios privertė susitelkti savo zonoje. Nors „Energija“ ir sėkmingai gynėsi, tačiau pulti progų nebuvo.

Kėliniui artėjant link vidurio, Jaroslavas Salnikas (28:36), o po šiek tiek daugiau nei minutės Nikita Kiseliovas (29:53) įmušė po įvartį ir padidino atotrūkį iki keturių (4:0).

Kėlinio pabaigoje įvartį „į rūbinę“ pelnė Aleksejus Buško (39:54), o komandos ilsėtis išėjo rezultatui esant 5:0 svečių naudai.

Trečiame kėlinyje „Šachtior“ sumažino apsukas, todėl „Energijai“ pavyko surengti kur kas daugiau pavojingų atakų. Kėlinio viduryje sėkmingai žaidimą daugumoje užbaigė gynėjas Edgaras Protčenka, pelnęs pirmą šeimininkų įvartį (1:6).

Likus žaisti dvi minutes „Energija“ dar kartą įmušė ritulį į varžovų vartus, tačiau teisėjas įvarčio neužskaitė dėl žaidimo aukštai pakelta lazda.

Pačioje rungtynių pabaigoje „Šachtior“ dar sugebėjo ištampyti lietuvių gynybą bei pelnyti šeštąjį įvartį.

„Energijos“ gretose traumuotą vartininką Elviną Karlą antrose rungtynėse iš eilės pakeitė „Rokiškio“ vartų sargas Simas Baltrūnas. Elektrėniečiams taip pat negali padėti ir kojos traumą patyręs rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas Povilas Verenis ir sekmadienio rungtynėse susižeidęs komandos kapitonas Aivaras Bendžius.

„Šachtior“ per 20 rungtynių iškovojo 16 pergalių ir su 47 taškais užima pirmą vietą, tuo tarpu „Energija“ per aštuoniolika rungtynių iškovojo 24 taškus ir tarp dvylikos komandų žengia aštuntoje pozicijoje.

Artimiausios „Energijos“ rungtynės bus žaidžiamos Lietuvos čempionate, kuriame elektrėniečiai lapkričio 18-ą dieną 20.30 val. Kaune susikaus su vietos „Tigrais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją