Daugiausiai taškų Lietuvos čempionams pelnė: Martynas Miliukas -12, Robertas Juchnevičius – 10, Jonas Rakickas – 10, Andrius Gaidys – 9.

Po laimėtų rungtynių „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ vadovas Vasilijus Burakinskis visgi nebuvo patenkintas: „Žinodamas, kad šiandien mūsų laukia mažiau patirties turintys varžovai, aš pasinaudojau proga paeksperimentuoti, išbandyti tuos mūsų žaidėjus, kuriems paprastai tenka mažiau žaidimo laiko. Man norisi komandoje turėti 12 lygiaverčių žaidėjų, o ne 6-7. Tačiau teko padaryti išvadą, kad to nėra, šiandien mūsų žaidime nebuvo nei padavimo, nei atakos. Laimėjome tik todėl, kad mūsų priešininkai stokojo patirties ir mūsų naudai išsispręsdavo kai kurios situacijos, kurių stipresni varžovai nedovanotų“.

Tuo metu Talino universiteto komandos vadovas Uku Rummis teigė: „Mūsų komanda yra labai jauna, žaidėjams yra iki 21 metų, turime ir devyniolikmečių, tad mūsų tikslas yra dalyvauti šioje lygoje, semtis patirties, tobulėti. Nors šeštadienį Šiaulių komandai pralaimėjome 0:3, o dabar prieš vilniečius vieną setą laimėjome, pats žaidimas šeštadienį buvo kur kas kokybiškesnis. Šįsyk varžovai mane šiek tiek nustebino, aš žinau, kad jie gali žaisti kur kas geriau, juk pernai tik per plauką nepateko į lygos finalo ketvertą“.

Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ tinklininkai sugebėjo laimėti setą prieš Baltijos lygos favoritus Talino „Selver“ (Estija) atstovus, bet visgi turėjo pripažinti varžovų pranašumą 1:3 (13:25, 21:25, 26:24, 21:25).

Šiaulių klubui 21 tašką pelnė Arnas Rumševičius, 19 – Edvinas Vaškelis, 10 – Audrius Aleknavičius.

Šeštadienį šiauliečiai TTU ekipą nugalėjo 3:0.

„Savaitgalis buvo geras, nes pasiekėme trečią pergalę Baltijos lygoje. Mače su TTU tikėjausi pergalės, nes vaikinai rodė gerą ir protingą žaidimą, yra geros sportinės formos. Žaidžiant su „Selver“ buvo aišku, kad jie yra favoritai, bet tikėjausi, kad galime pakovoti. Stiprūs ir protingi varžovų padavimai išmušė mus iš žaidimo ritmo ir tuomet jų buvo beveik nebeįmanoma pasivyti. Nepaisant to, džiaugiuosi savo komanda, kuri atidavė visas jėgas. Dabar ruošimės ateinančioms kovoms“, – savaitgalį apibendrino „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ treneris Modestas Strockis.

Artimiausias lygos rungtynes abi Lietuvos komandos žais lapkričio 19-20 dienomis išvykoje su Latvijos ekipomis – Jekabpilio „Luši“ ir Daugpilio „Ezerzeme-DU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją