Slovakijos rinktinė Lietuvos futbolininkus nokautavo jau pačioje susitikimo pradžioje. Įvarčiai buvo praleisti 12 ir 15 min., o mačo baigtis nulemta jam dar net neįpusėjus.

„Suprantu E. Jankauską – po tokių rungtynių kalbėti labai sunku. Pralaimėjimas skaudus, bet Slovakijoje pasimatė visi mūsų rinktinės žaidimo trūkumai. Ir apskritai, šį kartą kokybiškiau nesužaidė nė vienas kitas futbolininkas, išskyrus vartininką.

Keista taip kalbėti po 0:4 pralaimėtų rungtynių, bet E. Šetkus buvo geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas aikštėje. Jeigu ne jo sportinė forma, rezultatas galėjo būti ir dar liūdnesnis. Prisiminkime, kad E. Šetkus vieną itin pavojingą smūgį atrėmė jau pačioje rungtynių pradžioje – tai buvo tarsi ženklas, kad varžovai nusiteikę itin ryžtingai“, – A. Narbekovas gyrė 31-erių metų Lietuvos rinktinės vartų sargą, ne kartą gelbėjusį komandą nuo slovakų smūgių.

„Abu pirmi įvarčiai – šiurkščios gynėjų klaidos. Mūsų gynėjai žiūri į kamuolį ir nemato, kas vyksta jiems už nugaros. Apie ką galime kalbėti, kai įvartis įmušamas praktiškai nuo vartų linijos – E. Šetkus tiesiog buvo paliktas sušaudymui. Per savo karjerą prisimenu vienas liūdnas rungtynes, kai pralaimėjome 0:9, o vartininkas buvo geriausias žaidėjas. Deja, taip nutiko ir šį kartą“, – kalbėjo keturis kartus geriausias Lietuvos futbolininkas.

A. Narbekovo nuomone, šį kartą treneris E. Jankauskas kažką pakeisti buvo tiesiog bejėgis. Žaidimo kokybės skirtumas tarp komandų buvo pernelyg akivaizdus.

„Treneris šį sykį pakeisti negalėjo nieko. Jaučiasi, kad kai kurie žaidėjai mintyse jau galvoja apie atostogas, pasijuto ir tai, kad dalis futbolininkų neturi žaidimo praktikos klubuose. Kamuolys visiškai nebuvo laikomas viduryje aikštės, pradingo ir iki tol lyderiu buvęs Fiodoras Černychas.

Taip, antrame kėlinyje aktyviau žaidė Egidijus Vaitkūnas, keletą gerų perdavimū atliko Vykintas Slivka, tačiau tai jau nieko nekeitė – varžovams nusileidome pagal visus komponentus, – dėstė A. Narbekovas. – Pavyzdžiui, aikštė buvo slidi, bet sąlygos visiems vienodos. Kurie čiuožinėjo daugiau? Mūsiškiai. Matėme, kad varžovai fiziškai pasirengę geriau, po dvikovų suspėja atsistoti greičiau, viską daro kokybiškiau, protingiau, susikrovę persvarą neberizikuoja. Tokia buvo realybė.“
Ernestas Šetkus tiesiog buvo paliktas sušaudymui. Per savo karjerą prisimenu vienas liūdnas rungtynes, kai pralaimėjome 0:9, o vartininkas buvo geriausias žaidėjas. Deja, taip nutiko ir šį kartą.
Arminas Narbekovas

Visgi A. Narbekovas pažymėjo, kad kritika po tokių rungtynių Lietuvos rinktinei visiškai niekuo nepadėtų ir tik dar labiau sujauktų futbolininkų psichologinę būklę.

„Dabar svarbiausia, kad žaidėjai atsigautų psichologiškai, o ne būtų traumuojami dar smarkiau. Skalpuodami vyrus jiems niekuo nepadėsime. Viską reikia vertinti realiai ir galvoti, kaip pataisyti situaciją, ir ar ją galima pataisyti. Nes laukia itin sunkus metas. Žiema, po kurios – akistata su anglais.

Ciklą pradėjome gerai, todėl ir mus ėmė vertinti rimtai. Penktadienį pamatėme, ką mums padarė rimtai nusiteikusi rinktinė, dalyvaujanti Europos čempionatuose. Nori nenori, skirtumas tarp komandų yra. Svarbu, kad euforija po geros pradžios nedingtų, bet į gyvenimą reikia žiūrėti realiai. Per metus naujam treneriui sunku sulipdyti komandą, kuri iš karto patektų į finalinį etapą. O ir to molio nėra tiek daug. Kol kas pats džiugiausias dalykas, kad pačių futbolininkų veiksmuose atsirado daugiau noro, energijos kovoti. Ir vertinant tai, kad po ketverių rungtynių turime 5 taškus, viskas nėra taip jau juoda, kaip gali atrodyti po tokio pralaimėjimo“, – pažymėjo A. Narbekovas.

F grupės turnyro lentelė:

1.Anglija43106:010
2.Slovėnija42204:28
3.Slovakija42027:26
4.Lietuva41215:75
5.Škotija41126:84
6.Malta40041:100

Atrankos į 2018 metų pasaulio čempionatą, kuris vyks Rusijoje, Europos zonoje kovoja 52 šalių rinktinės, suskirstytos į devynias grupes.

Jose triumfavusios komandos iškovos tiesioginius kelialapius į finalinį etapą, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus išaiškintos dar keturių bilietų savininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)