Dar antradienį Klaipėdos apskrities VPK atstovė spaudai Andromeda Grauslienė DELFI patvirtino, kad dėl smurto artimoje aplinkoje G. Einikiui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Anot jos, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnį (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Remiantis šiuo straipsniui G. Einikiui grėsė viešieji darbai, laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.

Antradienio vakarą abu sutuoktiniai buvo iškviesti į apklausą, kurios metu J. Einikienė prokurorui pareiškė, jog neturi jokių priekaištų ją mušusiam vyrui.

Klaipėdos apskrities VPK atstovė spaudai A. Grauslienė DELFI patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas remiantis Baudžiamojo proceso kodekso 212 straipsnio 2 dalimi (kai ikiteisminio tyrimo metu nesurenkama pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo).

Su DELFI susisiekusi J. Einikienė pateikė savo versiją: neketina taikytis su smurtaujančiu vyru

Pasklidus žiniai, kad J. Einikienė pareiškė, jog neturi priekaištų prieš ją jau ne pirmą kartą smurtavusiam vyrui, ši pati susisiekė su DELFI ir papasakojo savo versiją. „Tai visiškas briedas. Policijoje buvau pirmadienį, pas tyrėją. Buvo gal po dvylikos penkiolika. Papasakojau viską, kaip buvo. Aš nenoriu jo matyti, noriu, kad jam būtų apribota čia lankytis, kad nematytų nei vaikas, nei aš nematyčiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, – kalbėjo Jurgita ir pridūrė. – Jokių pareiškimų aš neatsiėmiau, su Einikiu nesusitaikiau ir jo nenoriu akyse matyti.“

Jurgita su mažamečiu vaiku yra priversta gyventi tuose pačiuose namuose su prieš ją ranką keliančiu G. Einikiu. Šiuo metu, po pastarojo smurto protrūkio, iš laikinojo sulaikymo kameros paleistas Gintaras taip pat grįžo į tuos pačius namus, kuriuose iki tol ir gyveno visa šeima.

Pokalbio su DELFI metu Jurgita neslėpė, kad ir šią akimirką Gintaras – namuose. „Aš namuose. Einikis taip pat šiandien parėjo namo“, – patvirtino J. Einikienė. Pasidomėjus, ar ši neketina ieškoti, kur gyventi, ji pasipiktino tokia nuostata, kad ji turi kažkur kraustytis, o ne Gintaras.

„Klausiau, gal gali man kas duoti kokį butą, kaip kad pabėgėliams duoda. Čia ne juokas. Aš ir mokesčius susimokėsiu, viską, – tęsė pašnekovė. – Bet man niekas net nuomoti buto nenori, nes galvoja, kad Einikis problemas kels.“

Pasakodama apie keblią situaciją, moteris pridūrė, kad net ir šeštadienį viskas vyko kiek kitaip, nei buvo teigiama anksčiau. Esą ji, pamačiusi, kad jos vyras Gintaras ketina namuose girtauti su jai įtarimų sukėlusiu asmeniu, ji abu vyrus išprašė iš namų. Esą policijos pareigūnai į komisariatą neblaivų G. Einikį išsivežė ne iš namų.

„Visi geria ir visi mušasi kas antroj troboj, o dabar aš viską turiu atsakyti, visa mano šeima, – guodėsi J. Einikienė dėl, anot jos, teikiamo per didelio dėmesio jos šeimai. - Galite nueiti ir kiekvieno kaimyno paklausti - esu tvarkinga mama. Namai blizga, vaikas pamaitintas."

Jurgita neslėpė, kad žinia apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą jai buvo didžiulė staigmena: „Aš nežinau, gal advokatas jį „išvilko“. Aš iš viso nežinojau, kad ikiteisminis tyrimas yra nutrauktas. Man niekas nieko nepranešė.“

G. Einikis viešai reiškė meilę

Vėlyvą antradienio vakarą feisbuke Gintaras Einikis paviešino jos ir žmonos nuotrauką, prie kurios tikino ją mylįs. „Myliu šitą moterį“, – viešai feisbuke rašė vyras praėjus vos kelioms paroms po to, kai pratrūko prieš ją su visa jėga.

Gintaras Einikis su žmona Jurgita

Po incidento J. Einikienė prašė paauklėti jos vyrą

„Mūsų visuomenėje kažkoks iškreiptas požiūris – vyrai geria, o kaltos lieka bobos. Kur man dėtis? Juk negaliu pasiimti mažylės ant rankų ir išeiti į gatvę. Jau anksčiau kalbėjausi su vaiko teisių apsaugos specialistais. Sakiau, kad duoda visokius butus pabėgėliams, tai tegul duoda ir lietuviams. Tačiau jokios pagalbos nesulaukiu“, – po incidento DELFI pasakojo J. Einikienė.

„Jis namo parsivedė kažkokį draugą, tikrą bomžą. Pareikalavau, kad tas svečias išeitų, nes nenoriu, kad namai virstų landyne. Bomžas pasirodė toks agresyvus, todėl Gintarui pasakiau, kad einu kviesti policiją ir pasisukau eiti pasiimti telefono. Tada ir pajutau smūgį į koją. Nežinau, ar jis spyrė, ar kitaip sudavė, bet stipriai, nes koja ištino. Vėliau patinimas praėjo, todėl nesikreipiau į teismo medicinos ekspertus dėl sužalojimo“, – pasakojo J. Einikienė.

Policijos pareigūnus ji iškvietė ir šie G. Einikį išsivežė į komisariatą, o draugas jau buvo pasišalinęs. Policijos komisariate buvusiam krepšininkui nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio. „Kiek žinau, jis dabar jau paleistas, bet nežinau, kur yra, gal prie garažų geria su savo draugeliais bomžais. Jis neatsigina skambučių draugų, kurie kviečia jį išgerti. Bet man neįdomu. Man tik svarbu, kad jis duotų ramybę man ir mūsų vaikui“, – teigė J. Einikienė.

Paklausta, kodėl ji vis dar taikstosi su tokiu G. Einikio elgesiu, jo nepalieka, moteris tikino, kad neturi kitos išeities. „Mes jau nebegyvename kartu. Taip, gyvename tame pačiame bute, tačiau jis viename kambaryje, o aš su vaiku – kitame. Bendra tik svetainė ir virtuvė. Skirtis jis nesutinka, išsikraustyti – taip pat. Prašiau jo, kad nupirktų man ir vaikui vieno kambario butą ir tą pačią minutę išsikraustytumėme, tačiau jis nesutinka, jam viskas gerai. O aš tiesiog neturiu, kur eiti. Neturiu pinigų išsinuomoti butą, nes neturiu darbo. Buvau jį susiradusi, tačiau teko mesti, nes vaikas sirguliuodavo, o net auklės neišeina rasti, nes visos, kurios išgirsta, kad reikės ateiti į butą, kuriame yra Einikis, išsigąsta ir atsisako“, – dėstė J. Einikienė.

„Pirmadienį buvau policijoje, Prašiau, kad jam duotų kokių viešųjų darbų morge. Gal tada jis patirtų sukrėtimą ir į gyvenimą pradėtų žiūrėti kitaip“, – svarstė J. Einikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)