Lapkričio 16-ąją rengiama diskusija su spektaklio kūrėjais. Specialiai į premjerą iš Kijevo atvyks ir pjesės autorė, žinoma ukrainiečių dramaturgė N. Vorožbit, kuri už pjesę „Saša, išnešk šiukšles“ nominuota Rusijos nacionalinei teatro premijai „Auksinė kaukė“. Į šį apdovanojimą taip pat pretenduoja Marius Ivaškevičius, Michailas Durnenkovas ir Marija Zelinskaja.

Spektaklio "Saša, išnešk šiukšles" repeticijos

„Man asmeniškai yra svarbūs N. Vorožbit išrašyti jautrūs nacionaliniai akcentai. „Saša, išnešk šiukšles“ – paprastos struktūros pjesė, tačiau jos turinys nėra paprastas. Dėl to tikiu, kad spektaklis gali būti įdomus ne tik ukrainiečiams“, – sako spektaklio režisierius S. Moisejevas.

Jis priduria, kad pjesė yra paradoksali. „Ją labiau apibūdina tokios sąvokos kaip ironija ir sarkazmas, o ne realizmas. Dialogų paprastumas čia pinasi su paradoksaliomis situacijomis, netikėtumais. Toks bus ir spektaklis – paradoksalus ir šiek tiek sarkastiškas“, – žadėjo režisierius.

Spektaklio scenografė ir kostiumų dailininkė Margarita Misiukova pastebi: „Įdomu tai, kaip pjesėje įvairiais lygmenimis tampriai pinasi asmeninė patirtis ir politika. Pačios N. Vorožbit tėvas buvo karininkas, kuris mirė prieš 2014 m. įvykius Ukrainoje. Taigi pjesę inspiravo karo faktas ir itin asmeninė dramaturgės patirtis, siekis apmąstyti tėvo mirtį. Per jaudinančią ir siurrealistišką vienos šeimos istoriją N. Vorožbit kalba apie visuomeninio gyvenimo aplinkybes. Taip pat pjesėje atskleista, kaip skirtingai į karą žiūri vyrai ir moterys. Vyras visą gyvenimą atliko savo pareigą tėvynei ir yra pasiryžęs dar kartą dėl jos numirti. O moterys nėra pasirengusios tokiam didvyriškumui. Jos pasiryžusios išgyventi toje situacijoje, bet ne dar kartą pergyventi vyro, tėvo netektį.“

Spektaklio muzikos autorius – Rimantas Juozas Bagdonas. Vaidins aktoriai Ligita Kondrotaitė, Rimantas Teresas, Jolita Skukauskaitė-Vaišnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją