„2015-ųjų vasarą nusprendžiau aplankyti Balkanų šalis, taigi tik grįžęs į Lietuvą nusipirkau seną motociklą, gavau teises ir visiškai vienas nuvažiavau 8000 kilometrų per 15 šalių (iš Lietuvos iki Graikijos ir atgal per kitą pusę). Po tos kelionės mano draugas Tomas Adomavičius pasakė, jog kitą vasarą turėsime daryti kažką panašaus ir šį kartą jis taipogi norės jungtis. Ilgainiui susiplanavome kelionę, prie kurios panoro prisijungti ir Vaidas Baumila“, – pasakojo Jokūbas Laukaitis.

Vyrukas pasakojo, kad iš pradžių jų kelionės tikslas buvo pasiekti Austriją, o Šveicarija liko tik mažytė galimybė. „Pirmą dieną pasiekėme Varšuvą, antrą miegojome Brno. Trečios dienos vakare pagaliau pasiekėme Austrijos kalnus ir nakvojome viešbutyje, kuris skirtas slidinėtojams, – kelionės maršrutą atskleidė Jokūbas. – Tą vakarą viešbučio savininkė atpažino Vaidą iš „Eurovizijos“, tad kitą rytą pribėgo prie jo su tradicine austriška suknele ir primygtinai norėjo kartu nusifotografuoti. Ta proga Vaidas dar užtraukė improvizuotą lietuvišką dainą ir smagiai pasijuokę judėjome toliau.“

Trise po Europą keliavę draugai nusprendė neprisirišti prie vienas kito norų ir traukti ieškoti nuotykių atskirai. „Aplankėme Grossglockner – aukščiausią Austrijos kalną, į kurį važiuodami patekome į baisią liūtį ir buvome visiškai permirkę bei sušalę, tad grįžę džiovinome rūbus bei batus orkaitėje... Kitą dieną aplankėme Krimml krioklį, kuris yra pats aukščiausias Austrijoje bei kelis įspūdingus ežerus. Vėliau Vaidas su Tomu norėjo palaipioti Austrijos kalnais, o aš labai norėjau aplankyti Šveicarijos alpes, tad išsiskyrėme. Visi turėjome smagių nuotykių, po kelių dienų susitikome Austrijoje ir visi kartu judėjome Lietuvos link“, – tęsė Jokūbas.

Vaikinas suskaičiavo, kad trys draugai, sėdę ant motociklų, nuvažiavo apie 4,5 tūkst. kilometrų, tad nenuostabu, jog šios kelionės itin lengva nepavadinsi. „Ši kelionė buvo labai sudėtinga tiek fiziškai, tiek psichologiškai, nes per 10 dienų numynėme apie 4500 kilometrų per daugelį skirtingų šalių ir kiekvieną dieną sėdėjome ant motociklų. Tačiau ji tuo pačiu buvo labai linksma, kupina smagių nuotykių ir daugelio gražių įspūdžių. Esu tikras, kad kitais metais darysime kažką panašaus ir, viliuosi, prisijungs dar daugiau žmonių“, – su šypsena veide pasakojimą užbaigė Jokūbas, pakviesdamas jo bei Vaido ir Tomo nuotykius pamatyti specialiai sukurtame vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)