Ši šventė rengiama nuo 1986 metų, taigi, šiemet mini 30 metų sukaktį. Per tris dešimtmečius renginys užsiaugino nemažą ištikimų ir muziką vertinančių klausytojų būrį ir kasmet pritraukia vis daugiau jaunosios kartos melomanų.

Šiemet festivalis sulauks pasaulinių žvaigždžių iš Italijos, Prancūzijos, Suomijos, Lenkijos, Slovakijos ir Baltarusijos bei lietuvių atlikėjų, kurie klausytojus pakvies į šv. Kotrynos bažnyčią, Vytauto Kasiulio dailės muziejų, Lietuvos Muzikos ir teatro akademiją.

Aštuoni koncertai – aštuoni skirtingi žvilgsniai į akordeoną: juo bus atliekami baroko kūriniai, klasikos transkripcijos, avangardinė muzika, džiazas, tango, šiuolaikinė prancūziška šansona ir tai, ko renginio svečiai nelinkę atskleisti iki pat pasirodymo. Nuolat besimainantis, provokuojantis, verčiantis abejoti, maištaujantis, pokštaujantis, jaudinantis ir kartais pravirkdantis akordeonas laukia savo gerbėjų ir linki atradimo džiaugsmo. Ištikimiausiems klausytojams festivalio organizatoriai dovanoja du nemokamus koncertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją