"Aš tikrai nesirengiu tiems rinkimams", - antradienį "Žinių radijo" laidai "Tarp valdžios ir žemės" sakė LVŽS lyderis.

R. Karbauskio perklausus, ar norėtų būti šalies vadovu, jis teigė apie tai negalvojąs. "O negalvoju, reiškia, nenoriu", - pridūrė politikas.

"Kiekvienas žmogus savo vietoje, savo situacijoje gali padaryti tiek, kiek jisai gali, ir tai, kas atsitiko po šių rinkimų, pagal tą atsakomybę, kurią mes gavome rinkėjų pasirinkimo būdu, yra milžiniška, ir jeigu mes tą darbą padarysime kokybiškai taip, kaip norime padaryti, tokiu atveju būsiu padaręs tikrai nemažai", - kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas, kuris bus didžiausios frakcijos Seime seniūnas, atviravo neketinęs grįžti į Seimą, esą 12 metų negrįžti į parlamentą buvo sąmoningas jo pasirinkimas, tačiau šiuo metu "nematęs kitos išeities".

Vis dėlto klausiamas, kodėl nenori būti prezidentu, R. Karbauskis sakė esąs laisvas menininkas, save palygino su katinu, kuris vaikšto vienas.

"Aš moku dirbti komandoje, tikrai per tuos metus diplomatinių gebėjimų yra išugdyta ir t. t., bet iš tikrųjų prezidento funkcijos labai aiškios apibrėžtos, gyvenimas toks, kad esi apribotas savo galimybėse ir viską už jį sudėsto komanda, laikas ir t. t. Tai man nėra taip labai lengva priimti", - sakė LVŽS pirmininkas.

Pasak R. Karbauskio, kai buvo jaunesnis, jam nelabai patikęs ir Seimas, o dabar šį apribojimą priimąs kaip neišvengiamą.

"Improvizacijai galimybių prezidento poste nedaug", - sakė jis.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 m.

Daugiausiai mandatų Seimo rinkimuose gavusi LVŽS šiuo metu formuoja valdančiąją koaliciją su Lietuvos socialdemokratų partija.