„Šiandien švenčiu gyvenimą, švenčiu tai, ką kai kurie vadino mirties nuosprendžiu prieš 25 metus. Tai šventė dėl visko, ką teko iki šiol patirti“, – rašo Earvinas (toks tikrasis jo vardas) Johnsonas.

Atviras vyro prisipažinimas, jog yra šio viruso nešiotojas, sudrebino sporto pasaulį. Tuomet „Lakers“ krepšininkas baigė savo karjerą.

Šią baisią naujieną sportininkas išgirdo visiškai to nesitikėdamas – draudimo kompanija, prieš drausdama 32 metų vyro gyvybę, paprašė atlikti kelis sveikatos patikrinimus.

Sužinojęs, jog ŽIV testas teigiamas, M. Johnsonas iškart surengė spaudos konferenciją, kurioje prisipažino apie ligą ir teigė būsiantis šios ligos prevencijos ambasadoriumi.

„Noriu pabrėžti, jog nesergu AIDS. Mano žmona taip pat atliko ŽIV testą, jo rezultatai neigiami. Planuoju dar ilgai pagyventi. Būsiu šios ligos prevencijos ambasadoriumi. Noriu, kad jauni žmonės praktikuotų saugų seksą. Kartais mes būname naivūs ir manome, jog mums tai jau tikrai niekas negresia. Man taip nutiko ir dabar turiu su tuo tvarkytis. Mano gyvenimas tęsiasi. Jis tęsis toliau ir aš būsiu laimingas žmogus“, – prieš 25-erius metus viešai kalbėjo M. Johnsonas.

ŽIV – žmogaus imunodeficito virusas, naikinantis žmogaus imuniteto ląsteles, saugančias organizmą nuo bakterijų, virusų, grybelių. Negydant ŽIV visiškai sunaikina žmogaus imuninę sistemą, išsivysto taip vadinamos oportunistinės infekcijos (infekciją sukelia paprastai žmogui visai nepavojingos jo viduje nuolatos gyvenančios bakterijos) ir žmogus miršta. Paskutinė ŽIV infekcijos stadija vadinama AIDS (angl. Acquired Immune Deficiency Syndrome) – įgytu imunodeficito sindromu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)