„Vienintelis žmogus, kuriam leisdavau šiek tiek patrumpinti savųjų kasų galiukus, buvo mama. Tačiau ir ji to nėra dariusi maždaug du metus. Tiesiog nusprendžiau, jog plaukus išsaugoti puikios būklės galiu kitais būdais“, - sakė I. Kazlauskaitė.

Nuo vaikystės ji prisimena, kad mamos kiek patrumpinti plaukai ataugdavo daug greičiau nei po apsilankymo kirpykloje. Vadinasi, I. Kazlauskaitės įsitikinimu, jos gimdytoja puikiai žinojo, kaip taisyklingai tai atlikti.

Nors kitiems liesti savųjų plaukų neleisdavo, pati Ingrida nevengdavo į rankas paimti žirklių ir gerokai „padailinti“ draugių šukuosenas. Po kelių tokių improvizuotų vaikiškų kirpyklų, Kazlauskams ne kartą teko pasijusti nepatogiai prieš artimus bičiulius.

Pirmą kartą plaukus nusidažyti dainininkė sumanė besimokydama vienuoliktoje klasėje. Užsigeidusi baklažanų atspalviu juos pagyvinti, apsilankė kirpykloje. Tam, kad spalva būtų ryškesnė, I. Kazlauskaitei patarta bent kelias sruogas pašviesinti. Deja, kirpėjos mėginimas baigėsi ne kaip – pusiau blondine tapusi I. Kazlauskaitė savąją plaukų spalvą susigrąžino tik po kelių metų.

Dar viena katastrofa ji vadina norą išmėginti cheminį šukavimą.

Panaudojus per stiprią priemonę, I. Kazlauskaitė neteko dalies plaukų.

„Eksperimentų man jau gana. Plaukais labai rūpinuosi ir juos lepinu įvairiomis procedūromis. Net spalvą teparyškinu putomis”, - pasakojo pašnekovė.

Jos teigimu, dėmesį atkreipti į plaukų priežiūros priemonių kokybę ir sudėtį ji pradėjo būtent po kelių minėtų nepavykusių bandymu išmėginti naujas grožio procedūras.

Vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“ narė Jolita Kuliešytė pirmą kartą su mama pas kirpėją apsilankė būdama keturiolikos ir tą dieną prisimena iki šiol.

„Kirpčiukai! Kaip aš jų norėjau!“, - prisiminė mergina.

Jos plaukai patyrę daugiau eksperimentų nei I. Kazlauskaitės.

„Jau anksčiau buvau atradusi priemones, kurių sudėtyje yra kakavos, avokadų ekstrakto ar kinvos. Jos puikiai atstato pažeistus ir susitvarko su nepaklusniais plaukais. Kadangi jų Lietuvoje nebuvo, tekdavo užsisakyti internetu“, - sakė pašnekovė.

Medalių kūrėja Irina My My iki dešimties metų buvo ilgaplaukė. Tačiau, dar prieš šią sukaktį, ji su mama pirmą kartą apsilankė kirpykloje ir iki dvyliktos klasės atsisveikino su kasomis.

„Mano plaukai greitai auga, bet vis neturėjau laiko jiems prižiūrėti. Dabar ne tik atidžiai renkuosi priemones, bet ir pati namuose pasigaminu kaukes“, - sakė Irina My My.

Į jas kūrėja yra dėjusi ir svogūnų, ir majonezo. Pati mėgstamiausia kaukė gaminama iš kiaušinio, medaus, garstyčių ir čili pipirų.
„Rūpintis plaukais pradėjau susidraugavusi su stilistu, kuris paaiškino, kaip juos prižiūrėti. Man dabar įdomi kiekviena informacija. Todėl su malonumu stebėjau kaip scenoje šukuosenas kuria ir apie jiems reikiamas priemones pasakoja garsus pasaulyje meistras Skotas Foss“, - sakė dizainerė Aurelija Jurkšaitytė.

Ją nustebino, kad prieš aštuoniolika metų pasaulį sužavėjusi „Sexy hair“ kosmetika iki šiol nebuvo žinoma Lietuvoje.

„Tam, kad pasiektum rezultatą, būtina ne tik įdėti pastangų, bet ir turėti žinių. Jei jų pritrūksta, gali ilgai vargti stengdamasis atkurti gerą plaukų būklę“, - sakė A. Jurkšaitytė.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)