Pyragui reikės:

400 gramų moliūgo tyrės;
250 gramų mascarponės sūrio;
200 gramų rudojo cukraus;
3 kiaušiniai;
3 šaukštai ryžių arba speltos miltų;
1 šaukštelis cinamono;
0,5 šaukštelio malto imbiero;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
1 valgomas šaukštas romo arba brendžio;
1 žalioji citrina.

Pagrindui:

100 gramų pūstų burnočio sėklų arba traškių ruginių dribsnių;
70 gramų sviesto arba kokoso aliejaus;
2-3 šaukštai medaus.

Pirmiausiai sumaišome burnočio sėklas su sviestu ir medumi. Medų pašildau vandens vonelėje, kad būtų skystas. Tuomet gautą masę paskleidžiame kepimo formoje ir paspaudžiame.

Moliūgą smulkintuvo pagalba sutriname iki tyrės, žaliąją citriną gerai nuplauname, nutarkuojame žievelę ir išspaudžiame sultis, sumaišome su visais ingredientais iki vientisos konsistencijos (masė pakankamai skysta gavosi). Pilame ant pagrindo. Viską kepame 170 C temperatūroje apie 1 valandą.

Kai pyragas iškepa, laikome kol atvės orkaitėje, pravėrus dureles. Jei norim greitai valgyti, atvėsusį pyragą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad pyragas sutvirtėtų ir galutinai atvėstų.

--
Almina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)