Nors ir vėl vilkės žaliai-baltus marškinėlius, tokios šiltos meilės iš „Žalgirio“ sirgalių jis nebesulauks – šįkart stovės kitoje barikadų pusėje. Stambulo „Daruššafaka“ klubas Kaune bandys sugrįžti į pergalių kelią, tačiau D. Andersonas supranta, kad lengva tikrai nebus. Ypatingai dėl to, kas laukia „Žalgirio“ arenos tribūnose.

„Laukia kova, kurioje privalėsime pristabdyti jų greitą žaidimą, kad nuramintume sirgalius. Žinome, kad „Žalgiris“ turi puikius fanus, todėl mūsų laukia rimtas iššūkis“, – išskirtinę atmosferą prisiminė 198 cm ūgio gynėjas.

Bet lengva nebus ir Šarūno Jasikevičiaus kariaunai – net 30 mln. eurų biudžetą šią vasarą surinkusi ir ne vieną Europoje gerai žinomą amerikietį prisiviliojusi „Daruššafaka“ taikosi į Eurolygos elito gretas.

Visgi krepšinio guru Davidas Blattas iš individualiai stiprių žaidėjų grupelės tik pamažu lipdo komandą, todėl LKL čempionai gali pabandyti įkąsti Turkijos milijonieriams.

Per keturis turus „Žalgiris“ laimėjo tik kartą, bet ne ką įspūdingiau startavo ir „Daruššafaka“, savo kraityje turinti dvi pergales ir du pralaimėjimus.

Pats J. Andersonas prisipažino, kad jau spėjo rasti vaidmenį naujoje komandoje ir stengiasi pamiršti nepasisekusį sugrįžimą į NBA. 2014-2015 metų sezone „Žalgirį“ ant savo pečių iki Eurolygos TOP-16 etapo ištempęs ir sirgalių meilę užsitarnavęs amerikietis, persikėlęs į NBA tokios pačios pagarbos nesulaukė.

„Taip jau susiklostė, bet aš tikrai nesigailiu, kad nusprendžiau priimti iššūkį sugrįžti į NBA. Stengiuosi patirties pasisemti iš kiekvienos situacijos, todėl yra ir pozityvių dalykų, kuriuos pasiėmiau iš to sezono“, – kiek nusiminęs metus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje prisiminė J. Andersonas.

Vilkėdamas Sakramento „Kings“ marškinėlius jis NBA per 51 rungtynes rinko vos po 3,5 taško. Tačiau sugrįžęs į Eurolygą, bent kol kas, tokių statistinių rodiklių, kokius fiksavo „Žalgiryje“ (14,5 tšk., 5,1 atk. kam., 2,5 rez. perd.), jis dar nedemonstruoja.

Vasarą su „Daruššafaka“ klubu dvejų metų sutartį pasirašęs amerikietis šiemet Eurolygoje per keturis mačus vidutiniškai renka po 11,8 taško, po 2 atkovotus kamuolius ir po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, o aikštelėje praleidžia po 21 minutę.

– Kokie prisiminimai užplūsta sugrįžus į Lietuvą? – Krepšinis.lt paklausė J. Andersono.

– Daugybė gerų prisiminimų. Tai buvo pirmieji mano metai Europoje, todėl smagu sugrįžti. Komandoje turėjome daug puikių vyrukų, su kuriais kiekvieną vakarą stengėmės atiduoti visas jėgas. Žinoma, ir patekimas į TOP-16 etapą itin įsiminė.

– Paulius Jankūnas pripažino, kad jūs buvote vienas geriausių visų laikų „Žalgirio“ legionierių. Smagu sulaukti tokių komplimentų?

– Tai puikus komplimentas (šypsosi). Jis „Žalgiryje“ žaidžia jau labai ilgai, todėl matė ne vieną legionierių. Jo pasakymas – tikrai ypatingas.

– Paulius taip pat minėjo, kad komandoje buvote tarsi vietinis žaidėjas. Daug lietuviškų žodžių prisimenate?

– Oi, tikrai nedaug (juokiasi). Moku žodį „labas“ ir... daug negražių žodžių, kuriuos mane išmokė komandos draugai (juokiasi). Vyrukai tikrai labai šiltai mane priėmė į „Žalgirio“ šeimą.

– Kai vilkėjote „Žalgirio“ marškinėlius, Šarūnas Jasikevičius buvo asistentas, o dabar jis – vyriausiasis treneris. Kokį įspūdį jums palieka Šaro filosofija?

– Jo vadovaujama komanda kovoja kiekvieną vakarą. To atimti neįmanoma. Jis buvo puikus žaidėjas ir nebijo jokių iššūkių, todėl žinome, kad jo auklėtiniai įdės visas pastangas kovodami aikštėje.

– „Daruššafaka“ komandoje – daug individualiai stiprių žaidėjų. Ar pats jau spėjote apsiprasti?

– Jaučiuosi labai patogiai. Mes taip pat turime žaidėjus, kurie kovoja kiekvienose rungtynėse. Stengiamės grumtis dėl kiekvienos pergalės, kad patektume į TOP-8.

– Ko tikitės iš penktadienio rungtynių?

– Laukia labai atkakli akistata. Abejoms komandoms reikia pergalės: mes norime dar kartą laimėti išvykoje, o jie žais namuose ir stengsis sugrįžti į pergalingą kelią. Laukia kova, kurioje privalėsime pristabdyti jų greitą žaidimą, kad nuramintume sirgalius. Žinome, kad „Žalgiris“ turi puikius fanus, todėl mūsų laukia rimtas iššūkis.

– Praėjusį sezoną grįžote į NBA, tačiau Sakramento „Kings“ klube įsitvirtinti jums nepavyko. Ko pritrūko?

– Taip jau susiklostė, bet aš tikrai nesigailiu, kad nusprendžiau priimti iššūkį sugrįžti į NBA. Stengiuosi patirties pasisemti iš kiekvienos situacijos, todėl yra ir pozityvių dalykų, kuriuos pasiėmiau iš to sezono.

– Vis dar turite tikslų žaisti NBA ar ketinate ilgiau užsibūti Europoje?

– Rinksiuosi tą variantą, kuris man tuo momentu bus tinkamiausias. Šiuo metu esu „Daruššafaka“ narys, todėl vienintelis mano tikslas – padėti komandai nužygiuoti kuo toliau.

– Galbūt Turkijoje jums žaisti lengviau, nes Davidas Blattas yra dirbęs NBA?

– Tai ir buvo priežastis, kodėl nusprendžiau pasirašyti sutartį su „Daruššafaka“. Žinau jo žaidimo filosofiją ir darbo Europoje istoriją, todėl labai norėjau žaisti jo treniruojamoje komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)