Du radaro išvengiantys naikintuvai atliko 60 sekundžių skrydį Guangdongo provincijoje vykstančioje Žuhajaus (Zhuhai) aviacijos parodoje – tai didžiausias lėktuvų gamintojų ir pardavėjų sambūris. Kinijai siekiant kitame dešimtmetyje tapti didžiausia pasaulio aviacijos rinka, ši paroda – galimybė pademonstruoti savo ambicijas civilinės aviacijos ir gynybos srityse.

Anksčiau šiuos naikintuvus matė tik žurnalistai.

Naikintuvai suvokiami kaip Pekino troškimo modernizuoti ir tobulinti savo karinius pajėgumus simbolis. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas nori sustiprinti ginkluotąsias pajėgas, šaliai reiškiant tvirtesnę poziciją regione, ypač Pietų Kinijos ir Rytų Kinijos jūrose.

„J-20„naikintuvus tobulino ir gamino „Chengdu Aircraft Industries Group“.

Leidinio „Aviation Week“ analitikas Bradley Perretas teigė, kad naujasis naikintuvas – akivaizdžiai didelis žingsnis į priekį Kinijos kovinių pajėgumų srityje.

Nors parodoje pasirodo įmonės iš viso pasaulio, pirmąją renginio dieną daugiausiai dėmesio sulaukia naujausi Kinijos lėktuvai ir ginklai. Tikimasi, kad pirmą kartą pasirodys ir bombonešis „Xian H-6K“ bei naujasis karinis sraigtasparnis „Changhe Z-10K“.