Originaliame recepte reikalingi ryžiai, bet aš naudojau virtus grikius, nes kaip tik turėjau išsivirusi.

Reikės:

1 kopūstas,
1 svogūnas,
500 g maltos avienos,
500 gr maltos jautienos,
0,5 stiklinės virtų grikių,
1 kiaušinis,
1 šaukštas Provanso žolelių mišinio (kalendra, petražolės, čiobreliai,raudonėlis.),
pipirai,
druska,
sultinio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai pomidorų pastos.

Kopūsto lapus apvirti, išpjauti kieta lapo dalį.

Sumaišyti avieną su jautiena, berti žoleles, pipirus, druską. Dėti smulkintą svogūną, grikius, dėti kiaušinį ir gerai išminkyti. Daryti kukulius ir vynioti į kopūsto lapus.

Sudėjus balandėlius į puodą, užpilti sultiniu, kad vos apsemtų, ir troškinti 30 min. Likus 5 min. iki pabaigos, dėti pomidorų pastą ir grietinę.

Labai skanu su virtomis bulvėmis.