Tvarkosi patys

Didžiausioje Panevėžio šunų vedžiojimo aikštelėje telkšo balos, o sutemus sunku ką nors įžiūrėti, kadangi šalia esantys žibintai jau keletą metų išjungti. Panevėžietis Darius teigia, kad apie esamą situaciją savivaldybę informavo jau ne kartą, tačiau iš valdininkų pagalbos taip ir nesulaukė.

„Prieš kokius ketverius ar penkerius metus mes surinkome tikrai nemažai parašų ir kreipėmės į savivaldybę prašydami, kad aikštelė būtų apšviesta. Tuomet mums žadėjo, kad kai tik parkas bus tvarkomas, įjungs ir mums reikalingus žibintus. Tačiau praėjo tiek metų, o rezultato jokio. Takelis palei upę, visas likęs parkas apšviestas, o mums reikalinga teritorija – ne. Dabar vėl kreipėmės į savivaldybę, tačiau negavome jokio atsakymo. Jie net nebesiteikia su mumis kalbėtis“, – „Sekundei“ tvirtino panevėžietis.

Pasak Dariaus, dėl apšvietimo stokos vakarais aikštele naudotis žmonės tiesiog bijo. Ypač po neseniai parke įvykdytos žmogžudystės. Tad tai yra ne tik patogumo, bet ir saugumo problema. Dėl šių priežasčių į voljerą kas vakarą savo šunis atveda tik apie 8 -10 šeimininkų.

Esama situacija nepatenkinta ir Gintarė. Moteris sako, kad į voljerą savo augintinį atveda kiekvieną vakarą, todėl jai puikiai žinoma apšvietimo problema.

„Aikštutė vakarais visiškai neapšviečiama. Šalia yra stulpai, tačiau jie jau daugybę metų neveikia. Kad ką nors matytume, patys esame pasidarę prožektorių laikiklius ir atsinešame kuo pasišviesti“,- teigė Gintarė.

Tačiau apšvietimas yra ne vienintelė problema, kurią sprendžia keturkojų šeimininkai. „Sekundės“ kalbinti panevėžiečiai pasakojo, kad jie patys pasistatė pavėsinę nuo lietaus, suoliuką, patys rūpinasi, kad vasaros metu būtų nupjauta žolė.

Pasak gyventojų, dėl aukštos žolės ir puolančių erkių prieš keletą metų taip pat buvo kreiptasi į savivaldybę. Nuo tada du kartus per sezoną žolė nupjaunama savivaldybės lėšomis, tačiau didžiąją dalį darbo vis tiek atlieka patys keturkojų augintojai.

Kitose Panevėžio šunų vedžiojimo aikštelėse situacija panaši. Keturkojės Milos šeimininkas Mindaugas pasakojo, kad ne kartą lankėsi Skaistakalnio parke esančiame voljere, tačiau čia pastebėjo dvi problemas. Pirmoji – nėra žibintų, tad vakarais būna tamsu, o antroji – savivaldybė nesirūpina žolės nupjovimu vasarą. Aikštelė tvarkinga tik pačių žmonių dėka.

Šalia Projektuotojų gatvės esančioje šunų vedžiojimo aikštelėje sutikta Reda pasakojo, kad jos augintinis nedrąsus, todėl į voljerą eiti nenori. Moteris pripažino, kad apšvietimo problema jai žinoma. Šalia nėra jokių žibintų, aikštelė tolėliau nuo gatvės, tad vakarais būna tamsu.

Gali tekti palaukti

Panevėžio miesto savivaldybės infrastruktūros skyriaus vyriausiojo specialisto Arvydo Šato teigimu, problema žinoma, tačiau jos sprendimo gyventojams gali tekti palaukti.

„Situacija yra tokia, kad dabar didelių investicijų nedarysime. Aš tiesiog paprašysiu aptarnaujančių organizacijų, kad nuvažiuotų ir patikrintų esamą apšvietimą. Jeigu parke šiuo metu stovi žibintas ir jis tiesiog nešviečia, per savaitę turėtume viską sutvarkyti. Tačiau, jeigu tai yra kabelių problema arba apskritai net nėra apšvietimo stulpų, o šunų savininkai nori, kad jie būtų, tuomet mes dabar to nedarysime. Greitu metu planuojama parko rekonstrukcija. Šunų vedžiojimo aikštelė bus perkelta į kitą vietą, tad dabar į ją investuoti tiesiog neapsimoka“, – „Sekundei“ teigė A. Šatas.

Paklaustas, kodėl apšvietimas nebuvo sutvarkytas dar prieš ketverius metus, kai žmonės rinko parašus ir pateikė juos savivaldybei, A. Šatas tikino, kad tokio atvejo neatsimenantis.