Vilniuje skambėjo kompozitoriaus Kipro Mašanausko specialiai Merūnui sukurti kūriniai iš naujausio albumo „Muzika-Lietuvai“: „Tas jausmas“, „Tai tik rugsėjis“, „Kitaip mylėt nemoku“ (su Aiste Smilgevičiūte), „Tavo širdies laužai“, „Gražiausia liks“ ir kt.

Taip pat – geriausios jau visiems žinomos Merūno atliekamos dainos: „O gražuole“, „O sole mio“, „You raise me up“, „Meilė nemirs, jei tiki“ ir kt.

Salė audringais plojimais pasitiko ir garsiausią visų laikų Lietuvos tenorą Virgilijų Noreiką, kuris drauge su Merūnu atliko jautrų kūrinį „Gyvenimo duetas“.

„Puikiai atsimenu tą momentą, kai mano amžiną atilsį mokytojas Jonas Antanavičius atvedė mane pas kitą maestro ir pasakė: jis gali tave išmokyti daugiau nei aš. Tai buvo vienas gražiausių momentų mano gyvenime: vienas meistras perduoda aptašytą kuoliuką kitam, kad pabaigtų skulptūrą...“- sakė Merūnas.


Po rimto dueto V. Noreika su Merūnu sudainavo ir linksmąjį „Funiculi funicula“.

Pasirodymo metu M. Vitulskis atidavė duoklę ne tik gerbėjams, bet ir mylimai žmonai Erikai. Jai dainininkas paskyrė jautrią dainą.

Savo subtilią ir elegantišką aviamodelių programą atliko ir Lietuvos ir pasaulio daugkartinis čempionas Donatas Paužuolis su komanda.

Publika užgniaužusi kvapą stebėjo, kaip meistriškai maži lėktuvėliai laigo po salę ir iki centimetro tiksliai atlieka triukus. Toks techniškai sudėtingas pasirodymas pagal gyvą muziką buvo surengtas pirmą kartą Lietuvoje.

Po koncerto Merūnas pasirašė kiekvienam kompaktinę plokštelę „Muzika-Lietuvai“ įsigijusiam gerbėjui. Jis – vienas nedaugelio dainininkų, kuris nepaisydamas pokoncertinio nuovargio, visada dar gerą pusvalandį bendrauja su gerbėjais. „Man svarbu pamatyti jus akis į akį“, – sakė jis.

Merūno koncertas „Muzika – Lietuvai“ spalio 30-ąją įvyks ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)