Bet kai atėjau į 3 klasę, ten buvo nauja mokytoja ir jau nuo pirmos dienos supratau, kad įvyks kažkas blogo. Taip ir buvo: pradėjo per tėvų susirinkimus mane visaip peikti, sakydavo, kad aš išsiblaškiusi, nesimokau (mano akimis, tai visiška netiesa). Per pamokas mokytoja mane vadindavo durne, nieko manęs nemokydavo, pasodindavo atskirai ir sakydavo – ten tau ir vieta, arba specialiai liepdavo ant lentos spręsti sunkius uždavinius, o kai neišspręsdavau, šaipydavosi, bet tikrai nepaaiškindavo, kaip tai daryti. Taip diena iš dienos ji manęs nemokydavo, visada „užsisėsdavo“, nemėgo manęs. Kadangi aš buvau maža, nieko nesupratau, maniau, gal aš tikrai kvaila, nieko nesuprantanti...

4 klasėje per tėvų susirinkimą mokytoja mano mamai pareiškė, kad man nori paskirti palengvintą programą, nes aš nieko nemoku... O kodėl? Ogi todėl, kad manęs, pasisodinusi atskirai, ji nieko nemokydavo. Tai ir paskyrė man tą programą... 5 klasėje nebeturėjau draugų, nes juk mokausi pagal kitą programą, kas su tokia draugaus. Per visas pamokas mokytojai man sakydavo – „Ai, vis tiek nesuprasi, nedaryk nieko“... Aš taip ir dariau.

Tik 10 klasėje aš pati supratau savo padėtį, supratau kad man sugadino gyvenimą. Reikalavau, kad mane mokytų kaip kitus, nes nesu kvailesnė, kad man jos reikėtų. Dabar 11 klasėje speciali programa man nebetaikoma, tad pagalvokite, kaip man dabar sunku visus pasivyti – juk man per pamokas anksčiau nieko daryti nereikėjo, o dabar... Negalvokite, kad 8, 9, 10 klasėje nesimokiau – daug mokiausi namuose, bet juk negali išmokto tiek visko savarankiškai, o mokykloje niekas man nieko neaiškino.

Dabar, jei man anksčiau nebūtų buvusi taikoma ta kita programa, manau, kad būčiau pirmūnė – tiesiog viena mokytoja viską sugadino. Prašau, paviešinkite šį laišką, tegul mato visi, kas dedasi Lietuvos mokyklose.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalyti savo patirtimi? Mokykloje patyrėte patyčių? O gal atvirkščiai, su jomis niekada nesusidūrėte? Galite apie situaciją mokykloje papasakoti mokytojo akimis? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokykla“.