Apčiuopiamų rezultatų pasieksite valgydami grikius su kefyru ryte kelias dienas iš eilės.

Į vieną puodelį kefyro arba natūralaus jogurto įberkite 1 šaukštą nuplautų grikių. Brinkinkite juos apie 8 valandas (galite palikti per naktį) kambario temperatūroje. Druska, pipirai ir kiti prieskoniai nerekomenduojami.

Taip galima lengvai atsikratyti 4 kilogramų. Vėliau šios grikių ir kefyro išsivalymo dietos galite laikytis profilaktiškai kartą per savaitę.

Jei nusiteikę laikytis griežto mitybos plano, tuomet pirmas dvi dienas pusryčiams valgykite tik virintame vandenyje užpiltus ir 12 val. brinkintus (tačiau nevirtus) grikius.

Trečią dieną grikius reikia brinkinti su jogurtu arba kefyru. Laikantis šios dietos per dieną rekomenduojama suvartoti daugiau nei pusė litro kefyro. Labai efektyvu jo išgerti ne tik ryte, bet ir prieš miegą.

Sumažinti savo patiekalų porcijų nereikia, nes kitaip svoris grįš, kai tik nustosite laikytis šios dietos.

Laikantis grikių ir kefyro dietos kilogramai tirpsta akimirksniu. Organizmas atsikrato skysčių pertekliaus, išvalo virškinamąjį traktą, šalina toksinus. Grikiai yra vitaminų, amino rūgščių, mikroelementų lobynas. Juose gausu mineralų, kalio, kalcio, magnio, natrio, geležies, fosforo.

Dietą galima kartoti ne anksčiau kaip po mėnesio. Jogurtą ar kefyrą naudinga gerti ne ilgiau kaip tris dienas iš eilės. Kitu atveju, jis sukelia vidurių užkietėjimą.

Prieš laikantis bet kokios dietos rekomenduojame pasitarti su gydytoju ar mitybos specialistu, kuris pritaikytų mitybos planą kiekvienam individualiai.