Fithacker.ru pateikia neginčijamus faktus, kaip vanduo su citrina veikia organizmą.

Kam gerti vandenį su citrina

Citrinoje daug vitamino C, kuris skatina kolageno gamybą, saugo nuo raukšlių, saugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Reguliariai geriant vandens su citrina, žmogus atrodo jauniau, veido oda ima spindėti.

Citrinoje yra kalio, kuris labai svarbus nervams ir raumenims, ypač – širdžiai. Nervų sistemai reikia kalio, kad siųstų pastovius signalus širdžiai. Taigi vanduo su citrina – širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika.

Vanduo su citrina stiprina imuninę sistemą, skatina audinių regeneraciją. Tai nepamainoma liaudiška priemonė nuo peršalimo ligų. Vanduo su citrina padeda atsikosėti, gydo gerklę.

Kepenims tinka citrinos sultys – kasdien geriant vandens su citrina aktyvėja kepenų veikla, šalinasi toksinai.

Citrina spartina medžiagų apykaitą, joje yra skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą. Geriant vandens su citrina tuščiu skrandžiu, mažiau valgysite, nustosite persivalgyti, sulieknėsite.

Citrina skatina virškinimo sistemos veiklą. Gerėja žarnyno peristaltika, organizmas greičiau įsisavina maistingas medžiagas, nelieka sunkumo pojūčio pilve, praeina virškinimo sutrikimai.

Citrinos sultys varo šlapimą, taigi padeda inkstams išvesti vandenį ir toksinus. Tai profilaktika nuo inkstų ligų.

Kam gali pakenkti

Citrinos rūgštis minkština dantų emalį. Išgėrę vandens su citrina paskalaukite burną vandeniu. Arba gerkite per šiaudelį – taip citrinos sultys nepateks ant dantų. Vandenį su citrina reikia išgerti vienu ypu, o ne gurkšnoti visą rytą. Jei jums dažnai padidėja skrandžio rūgštingumas, turite opą, vanduo su citrina – ne jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)