„Teigiamas dalykas, kad yra pasikeitimas, visur gyvenime užsisėdėjus kartais nusibosta, žmonėms nerodomas pakankamas rūpestis kylančioms problemoms“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V.Adamkus.

Pasak jo, nesvarbu, kurios partijos sudarys valdančiąją daugumą, svarbu, kad naujoji Vyriausybė pateisintų žmonių lūkesčius.

„Man atrodo, svarbiausia – kad tai būtų protingas Vyriausybės sudarymas. Net nesiryžtu spėti, kas bus naujoji varomoji jėga. Mano vienintelis rūpestis – kad šita Vyriausybė tikrai atstovautų žmonių viltims, kad nebūtų partinis pasiskirstymas žiūrint tik savo interesų“, – teigė dvi kadencijas Lietuvai vadovavęs prezidentas.

Anot jo, šie Seimo rinkimai parodė, kad valdžioje norima matyti jaunus žmones.

„Nauja jėga – naujos viltys, naujos idėjos, ir kas svarbiausia – mane džiugina jaunų žmonių atėjimas. Tai parodo, kad jauniems žmonėms Lietuva rūpi, politika, ateitis, žmonių gerovė“, – kalbėjo V.Adamkus.

Per Seimo rinkimus daugiausia mandatų – 56 – parlamente užsitikrino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Konservatoriai gavo 31 vietą Seime, socialdemokratai – 17, liberalai – 14. Kitų partijų atstovai turi mažiau nei dešimt vietų.