Pirmiausia norėčiau pasakyti tikslą, dėl ko čia rašau – tam, kad žinotumėte, kad tai vyksta. Kiekvienas mano aprašytas įvykis bus tiesa, galit būt ramūs, tiesiog kokia prasmė išgalvoti, jei gali rašyti tiesą, kuri baisesnė už bet kokią fantaziją?

Taigi, pradinėje mokykloje klasėje kartu mokėsi psichinę negalią turintis berniukas. Iš pradžių mokytoja kentė jo puldinėjimus (spardymus, daužymus kumščiais), paskui sykį iškvietė pavaduotoją, kuris, vieša paslaptis, nevengdavo savo kabinete ir pats užploti vaikams. Kadangi pas jį vesdavo tik visiškus laukinius, jie nesiskųsdavo, nes buvo pratę prie tokio auklėjimo namie (psichinę negalią turintis berniukas pats kartą rodė randą, paliktą tėvo diržo, „pasigyrė“, kad yra auklėjamas „kaip vyras“).

Prisimenu, penktoje klasėje vienas berniukas pasiskundė tėvams, kad iš jo tyčiojasi, tėvai tai pasakė auklėtojai. Kitą dieną pastaroji atėjo į pamoką ir, iki dabar pamenu, maivydamasi kaip kokia paauglė pareiškė klasei, kad paliktų tą berniuką ramybėje, nes tėveliai ateina ir skundžiasi. Kas keisčiausia, kad ji pabrėžė būtent tą „ateina tėveliai skųstis“, tarsi tai būtų nenormalu. Vaikai ėmė juoktis, o ji dar metė pamoką vedusiai mokytojai: „Iki ko „dasigyvenome“, berniukai skundžiasi“. Matėsi, kad ana mokytoja sutriko nuo tokio auklėtojos elgesio, bet nieko nesakė.

Kitas atvejis – blogai besimokanti mergaitė pasakė neatsinešusi pratybų, tad mokytoja liepė kitoms iškraustyti jos kuprinę ir patikrinti... Vėliau ta pati mokytoja pakvietė kelias savo numylėtines pasišaipyti iš jos rašinėlio...

Tačiau žiauriausią istoriją papasakojo pažįstamas. Jo mokykloje patyčios pasiekė net priekabiavimo lygį (…), mergaitė, kuriai taip nutiko, niekada nepasiskundė, apie tą įvykį žinojo tik vaikai – tai liovėsi įsikišus policijai dėl kito įvykio, po kurio chuliganai pagaliau buvo „išmesti“ į „profkę“.

Tad saugokit savo vaikus, tėveliai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalyti savo patirtimi? Mokykloje patyrėte patyčių? O gal atvirkščiai, su jomis niekada nesusidūrėte? Galite apie situaciją mokykloje papasakoti iš mokytojo pusės? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokykla“.