„Yra minėtas anksčiau mūsų Bronis Ropė“, – LRT televizijoje sakė R. Karbauskis, paklaustas, ar S. Skvernelis yra jų vienintelis kandidatas į ministro pirmininko postą.

Pasak jo, B. Ropės kandidatūra būtų svarstoma, jeigu Valstiečiams ir žaliesiems atitektų ir premjero, ir Seimo pirmininko postas.

„Gali būti taip, kad ir Seimo pirmininko postas, ir premjero postas bus mūsų frakcijos, dėl to gali būti, kad reikės pergalvoti viską“, – sakė jis.

Krašto apsaugos ministro kandidatūrą turėtų pasiūlyti prezidentė Dalia Grybauskaitė, sako R. Karbauskis.

„Aš manau šitą žmogų, šitam postui turėtų siūlyti Lietuvos Respublikos Prezidentė, kaip vyriausioji ginkluotųjų pajėgų vadė", - rinkimų naktį teigė R. Karbauskis.

Pirminiais duomenimis, antrajame ture Seimo rinkimus ryškiai laimi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, pirmaudami daugiau kaip 30-yje vienmandačių apygardų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Daugiamandatėje apygardoje per pirmąjį turą Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo 20, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 19, Socialdemokratų partija – 13, Liberalų sąjūdis – aštuonis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – po penkis mandatus. Taip pat pirmajame ture vienmandatėse buvo išrinkti du Lietuvos lenkų atstovai ir konservatorė.