Avinas

„Nueik nežinia kur, parnešk nežinia ką.“ Tik Avinas sugebėtų įvykdyti šią užduotį. Ypač, jei yra stimulas.

„Niekas nebaigta tam, kuris gyvas.“ Avino nepalauši. Kad ir kaip gyvenimas jį muštų, jis visada ras išeitį iš sudėtingos situacijos.

„Galva be kaitrumo – lyg medis be vaisių.“ Čia Avino esmė – jam būdingos aistros, stiprios emocijos ir impulsyvumas.

Jautis

„Geriau sužiedėjusi duona savo namuose, negu daugybė valgių ant svetimo stalo.“ Jautis nemėgsta, kai jam kvaršina galvą, ypač dėl niekų, juo labiau – kai kur nors siunčia. Jis ras tūkstančius priežasčių, kad galėtų likti namuose. Jį sunku perkalbėti.

„Žmogaus gyvenimas matuojamas ne metais, o nuveiktais darbais.“ Jaučiai mėgsta ir moka dirbti. Jiems labai svarbu matyti savo atliktų darbų rezultatą, tada jie turės dar didesnį stimulą kažko siekti.

„Giliau arsi – gardesnę duoną valgysi.“ Jaučiai be galo praktiški, sumanūs, todėl visada siekia naudos, o dar geriau – dvigubos naudos. Jie moka paskaičiuoti ir išanalizuoti.

Dvyniai

„Kad ir kas nutiktų, viskas – tik į gera.“ Dvyniai iš prigimties optimistai, taigi nesėkmės laiko patirtimi ir stimulu eiti toliau.

„Geriau daug pamatyti, nei ilgai gyventi.“ Šio zodiako ženklo atstovai smalsūs, jie vertina įspūdžius, o ne stabilumą, todėl stengiasi gyventi taip, kad būtų ką atsiminti.

„Turtingam pinigai iš dangaus krinta.“ Dvyniai – laimės kūdikiai, jiems sekasi prekyba, derybos. Jie greiti, nuovokūs, išradingi, todėl jiems ir sekasi.

Vėžys

„Mano namai – mano tvirtovė.“ Daugumai Vėžių namai – sakrali vieta. Būtent namuose jie gali iš tiesų atsipalaiduoti ir būti savimi.

„Neskubėk ir būsi pirmas.“ Vėžiai – atsargūs žmonės, be to, lėtapėdžiai. Todėl jų stipriosios savybės – kantrybė, ištvermė.

„Bitė maža, bet skaudžiai gelia.“ Daugelis Vėžių atrodo bejėgiai, pūkuoti ir švelnūs. Tačiau ateina laikas, kai jie parodo savo geluonį.

Liūtas

„Dukart negyvensi.“ Nė vieno Liūto nepriverstum gyventi tylų, ramų, pilk gyvenimą. Aplink juos turi būti šventė, skambėti muzika, suktis žmonės.

„Bijai vilko, neik į mišką.“ Liūtai labai drąsūs, o bailius niekina. Šio zodiako ženklo atstovai dažnai rizikuoja, negalvodami apie pasekmes.

„Vedamas tikslo, jis tvirtai juda pirmyn, nekreipdamas dėmesio į sunkumus.“ Tai tipinė Liūtų pasaulėžiūra. Jiems patinka pripažinimas, pagarba, jiems svarbu, kad juos vertintų, jais žavėtųsi. Tačiau jie visiškai nepriima kritikos savo atžvilgiu.

Mergelė

„Darbas žmogų puošia.“ Tikra Mergelė negali gyventi be darbo. Ji nusiteikusi dirbti, kad pasiektų savo tikslus.

„Pagal rūbą sutinka, pagal protą palydi.“ Mergelės – pilkieji kardinolai. Jos viską pastebi, viską fiksuoja. Jų puiki atmintis, analitinis mąstymas.

„Devynis kartus pamatuok, dešimtą kirpk.“ Ši patarlė nusako daugumos Mergelių elgesio modelį. Prieš ko nors imdamosi, jos šimtą kartų viską apgalvos ir išanalizuos.

Svarstyklės

„Gerai ten, kur mūsų nėra.“ Daugumai Svarstyklių atrodo, kad ten, kur jų nėra, geriau, linksmiau, todėl jas visada kažkur traukia.

„Dar nebuvo taip, kad kaip nors nebūtų.“ Šis posakis atskleidžia dvejojančią Svarstyklių prigimtį. Joms sunku priimti sprendimus.

„Duok kvailiui kelią.“ Svarstyklės nėra bailios, tiesiog joms atrodo, kad geriau išvengti konflikto, jo neeskaluoti. Jos – taikdarės, karai ir mūšiai – ne joms.

Skorpionas

„Akis už akį, dantis už dantį.“ Skorpionai neužmiršta skriaudos, jie kerštingi. Jie nenusiramins, kol įžeidėjui neskaudės taip, kaip jiems.

„Pasitikėjimas ir gyvybė prarandami tik vieną kartą.“ Šio zodiako ženklo atstovo pasitikėjimą nelengva pelnyti, o jei jį praradote, nesitikėkite atgauti.

„Dievu pasikliauk, bet ir pats nesnausk.“ Skorpionai – ir perfekcionistai, kurie stengiasi viską padaryti idealiai, ir likimu tikintys fatalistai.

Šaulys

„Viena ranka paimi pinigus, o kita atiduodi.“ Ši patarlė – apie finansinę Šaulių gyvenimo sritį. Jie tai maudosi piniguose, tai lieka be cento.

„Galingieji – kapuose, kvailiai valdo pasaulį.“ Šauliai – gudruoliai, kuriems neretai sekasi. Kažkokia nematoma jėga juos veda ir apdovanoja sėkme.

„Meluot nemeluoju, bet ir teisybę retai kada sakau.“ Šauliai laiko save kovotojais už tiesą, tačiau kartais begražbyliaudami gali ir patys sumeluoti.

Ožiaragis

„Kantrumu ir darbštumu viską įmanoma pasiekti.“ Ožiaragiai labai ištvermingi, atkaklūs ir darbštūs. Jie siekia tobulybės, o dėl atkaklumo ir užsispyrimo daug pasiekia. Taigi ten, kur Dvyniams ir Šauliams nepavysta laimėti, pasitelkus sėkmę ir greitumą, laimi atsakingi, strategiškai mąstantys Ožiaragiai.

„Darbą dirbti netingėsi – bado neregėsi.“ Ožiaragiai įpratę visko siekti patys, nemėgsta skolinti, todėl vertina tuos, kurie irgi netingi dirbti.

„Lašas po lašo ir akmenį pratašo.“ Kantrybės ir atkaklumo Ožiaragiams galima tik pavydėti.

Vandenis

„Kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedok.“ Vandeniai linkę nusileisti iki bet kokio žmogaus lygio, jie su kiekvienu ras bendrą kalbą. Jų aplinkoje galima rasti įvairiausių socialinių sluoksnių žmonių, jie su visais susišneka.

„Vilkas miške, o jau jo kailį parduoda.“ Dauguma Vandenių – svajotojai. Jie kuria grandiozinius planus, tačiau neskuba jų realizuoti.

„Net kvailelis turi kokį nors talentą.“ Ne paslaptis, kad daugelis Vandenių atrodo keistuoliai kvaileliai. Nepaisant to, jie talentingi, netgi genialūs.

Žuvys

„Dievas baudžia tuos, kuriuos myli.“ Žuvys labai religingos, nuolankios, nusiteikusios būti auka.

„Gyventi linksma, tik valgyti nėra ko.“ Ši liaudies išmintis kalba apie Žuvų nepraktiškumą, lengvabūdiškumą. Jie gyvena dabartimi, o apie ateitį per daug negalvoja.

„Drąsus miršta vieną kartą, bailys – tūkstantį kartų.“ Žuvys – ne bailės, bet dauguma „miršta“ daugiau nei tūkstantį kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)