Projekto veiklos buvo pačios įvairiausios... Mažieji gimnazistai su savo mokytojomis diskutavo, kodėl žmonėms patinka puošti supančią juos aplinką įvairiais želdiniais, atliko įdomius eksperimentus, pasitelkę fantaziją piešė įsivaizduojamos vietovės apželdinimą. O kad netrūktų įkvėpimo, pradinukai tyrinėjo prie gimnazijos augančių medžių – žaliųjų žmogaus draugų – lapus, ėjo pažiūrėti, kaip šaltoką rudenį pakelia Prezidento Valdo Adamkaus pasodintas ąžuoliukas, apsilankė rudens spalvomis pasipuošusiame VDU Botanikos sode, apžiūrėjo oranžerijoje įsikūrusią įspūdingų drugelių parodą.

Šaunieji pradinukai neužmiršo ir gyvūnų – 1d ir 2a klasės mokiniai pririnko daugiau nei 200 kg gilių. Už tokią puikią dovaną Kauno zoologijos sodo darbuotojai pakvietė mokinius aplankyti žiemai besiruošiančius keturkojus sodo gyventojus. Nemažai gilių pririnko ir 5b klasės vaikai. Visi penktokai sveikatos pasisemti vyko į Vilniuje esantį vandens parką.

Grupelė pradinukų šią projektinę dieną nutarė nukeliauti į vieną seniausių balneologijos kurortų Lietuvoje – Birštoną. Pažintį su Birštonu pradėjo nuo miesto parko. Vaikams buvo skirta užduotis suskaičiuoti, kiek parke yra skulptūrų (o jų – daugiau nei 20). Keliaudami gražiomis Birštono gatvėmis vaikai galėjo grožėtis ne tik išpuoselėtais kurorto želdiniais, bet ir nuostabia rudeniška gamta. Įstabus vaizdas atsivėrė užkopus 161 laipteliu (vaikai suskaičiavo) į Vytauto kalną, aukščiausią Lietuvoje kalvą. Kelionės kulminacija – apsilankymas Birštono vandens garinimo bokšte „Druskupis“, kuris šalyje toks yra vienintelis. Čia visi mėgavosi ypač tyru „jūrinio efekto“ oru.
Nemažas 5-10 klasių gimnazistų būrys ne tik gėrėjosi margaspalviais augalais, bet ir gražino aplinką: gimnazijos darže ruošė žemę žiemai, grėbė lapus – aplinkai gražinti būtinos darbščios rankos, nuolatinis rūpinimasis želdiniais.

Vyresniųjų klasių mokiniai domėjosi, kokioje aplinkoje gyveno ir kūrė garsūs lietuvių poetai Maironis ir Salomėja Nėris, kuriems tvarkingai prižiūrimas sodas šalia namų, nepakartojamas Kauno apylinkių kraštovaizdis buvo pagrindinis įkvėpimo šaltinis.

Įvairios projektinės veiklos ir mažam, ir dideliam suteikė progą pasidžiaugti įspūdinga rudens gamta, padėjo suvokti, kad daug kas priklauso ir nuo paties žmogaus pastangų puoselėti aplinką.

Jaunųjų žurnalistų klubo informacija