Trilogiją ekranizuoti ėmėsi kompanija "New Line Cinema", o filmą režisuoti pakviestas žinomas režisierius ir prodiuseris Anandas Tuckeris, praneša BBC.

1995 metais pradėta leisti P. Pullmano trilogija pasakoja apie mergaitę Lyrą, gyvenančią stebuklingame pasaulyje, turinčiame sąsajų ir su realiu pasauliu. Trilogijos romanai buvo apdovanoti daugeliu prestižinių premijų, tarp jų - Karnegio medaliu, "Guardian" vaikų knygos premija ir Withbreado premija už geriausią metų knygą vaikams.

P. Pullmano knygas kritikavo už antiklerikalizmą, tačiau gyrė už šiuolaikinių chaoso teorijos, kvantinės fizikos ir kitų mokslo teorijų panaudojimą beletristikoje. Pasak literatūros kritikų, rašytojui pavyko pereiti vaikų ir bendrosios literatūros ribą - jo trilogija įvairiose pasaulio šalyse leista ir kaip vaikų, ir kaip suaugusiųjų knyga.

Kompanija "New Line Cinema" labai ilgai rinkosi režisierių filmui "Juodieji jo reikalai" - derėtasi net su pusšimčiu kandidatų. Anksčiau režisieriumi patvirtintas Chrisas Weizas pats atsisakė šio darbo, motyvuodamas "ypatingais techniniais sunkumais", tačiau jis tęs darbą prie šio filmo kaip scenaristas.

Naująjį filmą statysiantis A. Tuckeris buvo vienas iš filmo "Mergina su perlų auskaru" prodiuserių, tarp naujausių jo darbų - šįmet ekranizuota populiaraus amerikiečių aktoriaus Steve'o Martino apysaka "Pardavėja" su pačiu Martinu ir Clair Danes pagrindiniuose vaidmenyse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją