ES parama naujoms technologijoms diegti ir įrangai įsigyti K. Juščiaus pievagrybių auginimo ūkyje sudarė 48,4 proc. viso projekto vertės, dar 1,379 mln. litų turės investuoti pats ūkininkas.

Šiaulių rajono Gruzdžių kaime pievagrybių auginimo verslą pradėjęs K. Juščius šiuo metu valdo tris grybynus, kurių bendras plotas - 24 tūkst. kvadratinių metrų. Skelbiama, kad K. Juščiaus ūkis "Baltic Champignons" yra didžiausias Baltijos šalyse, jo mėnesio apyvarta sudaro apie 1,2-1,4 mln. litų.

Šių metų liepos pabaigoje K. Juščius per žiniasklaidą sukritikavo Lietuvos verslo aplinką ir pranešė, kad nusipirko Lenkijos komposto gamybos bendrovę "Karwacki kompost". Verslininkas pareiškė, jog išvažiuoja plėtoti verslo į kaimyninę šalį.

K. Juščius skelbė, kad planuoja į teismą paduoti Šiaulių apskrities valstybinę mokesčių inspekcija dėl, jo manymu, nepagrįstai priskaičiuotos apie 140 tūkst. litų baudos.

Grybų augintoją papiktino tai, jog mokesčių inspektoriai beveik keturis mėnesius užlaiko ir neatidavė jam 0,5 mln. litų priskaičiuoto bei sugrąžintino pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)