Universalumas ir noras dalintis kamuoliu – jį skirstyti – padarė D. Sabonį tikru starto penketo žaidėju.
Erikas Horne'as, NBA analitikas

„Tiems, kurie iš anksto liaupsino D. Sabonį ir kalbėjo apie tai, kad jis tikrai žais Oklahomos komandos starto penkete, reikėtų palūkėti. Taip, Serge‘as Ibaka išvyko į Orlando „Magic“ ir Oklahomos ekipoje atsilaisvino vieta po krepšiu, tačiau pagalvokite, kad D. Sabonis į NBA keliasi vos po dviejų sezonų NCAA, Gonzagos ekipoje“, – iš karto po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių tvirtino E. Horne‘as.

„Faktas, kad Oklahomos komandoje D. Sabonis turės ne vieną konkurentą ir dėl vietos po saule jam reikės gerokai pakovoti su visa eile pajėgių aukštaūgių“, – apie lietuvį tąsyk rašė žurnalistas, tačiau Domanto pasirodymas ikisezoninėse NBA varžybose jį privertė pakeisti nuomonę.

Po ikisezoninių varžybų visus komandos žaidėjus vertindamas balais nuo A iki C, E. Horne‘as lietuviui skyrė vieną iš aukščiausių įvertinimų visoje komandoje – A- (A su minusu). Geresnių įvertinimų iš specialisto sulaukė tik du „Thunder“ senbuviai – superžvaižgdė Russellas Westbrookas (A) ir vidurio puolėjas iš Naujosios Zelandijos Stevenas Adamsas (A+).

Vidutiniškai per rungtynes D. Sabonis ant parketo praleisdavo po 23,6 min., pelnė po 6,5 taško, atkovojo po 2,5 kamuolio ir atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšį „iš žaidimo“ lietuvis atakavo aukštu – 48,3 proc. taiklumu (15 iš 31 metimo). Gana drąsiai sunkusis krašto puolėjas atakavo ir iš toli – 4 iš 13 metimų (30,8 proc.).

„Universalumas ir noras dalintis kamuoliu – jį skirstyti – padarė D. Sabonį tikru starto penketo žaidėju“, – pažymi E. Horne‘as. Visgi analitikas įžvelgia ir kol kas bene silpniausią lietuvio pusę. Tai – didelis asmeninių pražangų skaičius. D. Sabonis per 36 min. vidutiniškai prasižengdavo po 5,1 karto. Tą pačią D. Sabonio bėdą E. Horne'as įžvelgė ir stebėdamas kovas Rio de Žaneire.

Pasirengimo sezonui metu „Thunder“ sužaidė 6 kontrolines rungtynes, iš kurių laimėjo trejas. D. Sabonis visus mačus pradėjo starto penkete.

Analitikas pažymi, kad puikiai žaidęs D. Sabonis apribojo kitų „Thunder“ priekinės linijos žaidėjų laiką aikštėje. Visų pirma, dėl to nukentėjo turkas Ersanas Ilyasova.

„Kadangi D. Sabonis atrodė puikiai, E. Ilyasova gavo gerokai mažiau laiko – po 17,5 min. ant parketo per rungtynes“, – rašo E. Horne‘as, turko pasirodymą ikisezoniniuose mačuose įvertinęs balu B.

„Thunder“ ikisezoninių mačų MVP E. Horne‘as išrinko S. Adamsą, kuris vidutiniškai per 19,2 min. pelnė po 14,7 taško ir atkovojo po 7 kamuolius, nors aukštaūgį ir stabdė čiurnos trauma.

E. Horne‘as cituoja „Thunder“ trenerį B. Donovaną, anot kurio, tarpsezonio metu svarbiausia buvo surasti bendrą komandinę „chemiją“.

„Komandinė „chemija“ – žaidėjų tarpusavio supratimas ir draugiškumas – vienas svarbiausių dalykų mūsų sporte. Jeigu ryšiai tarp krepšininkų užsimezga, tai leidžia išspręsti daugelį problemų, jeigu ir ne visi žaidėjai sveiki“, – kalbėjo B. Donovanas, patį D. Sabonį įvertinęs kaip ne pagal amžių subrendusį krepšininką.

„Thunder“ ateinančią savaitę startuosiantį NBA sezoną pradės rungtynėmis su Filadelfijos „76ers“.

Kitų žaidėjų įvertinimai pagal E. Horne‘ą: Alexas Abrinesas (B), Smaj Christonas (B+), Enesas Kanteris (B+), Joshas Huestis (B), Joffrey Lauvergne (B), Victoras Oladipo (B-), Kalebas Tarczewskis (B), Kyle‘as Singleris (B), Andre Robersonas (C). Kitų žaidėjų pasirodymo verinti E. Horne‘as nesiryžo, nes jie arba nežaidė apskritai, arba rungtyniavo per mažai, kad būtų vertintini.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)