Feisbuke įkeltame įraše matyti (DELFI išleidus tekstą, įrašo pasižiūrėti viešai nebebuvo galima), kaip vairuotojas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) filmuoja savo pasivažinėjimą po miestą. Skaitytoją papiktino tai, kad važiuodamas Geležinio Vilko g. šis vairuotojas spaudžia greičio pedalą iki tol, kol spidometre rodyklė pakyla iki 140 km/h. Vaizdo įrašą, kuriame tai užfiksuota, panašu, telefonu, jis buvo paskelbęs viešai – filmuką galėjo matyti ne tik asmens draugai, bet ir kiti internautai.

„Norėčiau, kad paviešintumėte „kelių erelį“ su automobiliu „viskas galima“, – rašė į DELFI kreipęsis skaitytojas. – Šiame įraše lekia 140km/h ir tuo didžiuojasi, o leistinas maksimalus greitis – 50 km/h.“

Dalį vaizdo įrašo galite pamatyti žemiau – nuoroda į jį visą, kuriame galimai taisyklės pažeistos ir daugiau kartų, DELFI perdavė policijai.

Pareigūnai nurodė, kad perduotą informaciją įvertins kompetentingi kolegos Kelių policijos valdyboje.

Atsakomybė už leistino nustatyto greičio viršijimą numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. Pagal jį nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 6 mėnesių, pradedantiesiems vairuotojams – baudą nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 1 m. ir 6 mėn. ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 434 iki 724 eurų.

Pareigūnai DELFI nurodė, kad policijos galimybės stebėti beribę interneto erdvę, net ir tokius populiarius socialinius portalus kaip feisbuką, yra gana ribotos, tačiau, gavę pranešimus apie internete paskelbtą informaciją apie galbūt padarytą nusikaltimą ar kitą teisės pažeidimą, pareigūnai visuomet atlieka tyrimą ir sprendžia dėl teisinės atsakomybės.

„Patogiausia apie internete pamatytus, užfiksuotus teisės pažeidimus pranešti naudojantis policijos elektroninių paslaugų portalo ePolicija teikiamomis galimybėmis – www.epolicija.lt“, – nurodė pareigūnai.

Papildyta: DELFI publikavus vaizdo įrašą, portalas gavo daugiau medžiagos, kuriame užfiksuotas, manoma, tas pats taisykles pažeidęs vairuotojas. Dėkojame skaitytojams – ši medžiaga taip pat bus perduota policijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)