Pasiruoškite nustebti, kiek kalorijų gaunate kramtydami iš pirmo žvilgsnio nekaltą pagalvėlę kramtomosios gumos. Per metus susidaro tikrai įspūdingas skaičius.

Savaime suprantama, viskas priklauso nuo to, kokią gumą kramtote. Jeigu per dieną suvartojate dvi juosteles ar pagalvėles kramtomosios gumos, per metus galite gauti papildomų 6720 kalorijų. Jeigu mėgstate becukrę kramtomąją gumą, turime jums džiugesnių žinių.

Priklausomai nuo gamintojo, becukrės gumos pagalvėlėje gali būti nuo dviejų iki penkių kalorijų.

Net jei skaičius ir atrodo labai menkas, jeigu per dieną sukramtote dvi tokias pagalvėlės, per metus, remiantis „Metro“ straipsniu, gaunate nuo 1344 iki 3360 papildomų kalorijų.

Kramtydami gumą, kurioje yra cukraus, gaunate penkiomis kalorijos daugiau, lyginant su becukre, o tai reiškia, kad per metus įsisavinate mažiausiai 6720 kalorijų.

Ekspertai siūlo neišsigąsti ir sako, kad net ir ši situacija turi gerąją pusę. „Mayo Clinic“ JAV ekspertai teigia, kad kramtant gumą per valandą galima sudeginti 11 kalorijų, taigi, jeigu 20-30 minučių kramtote becukrę kramtomąją, galite be jokių papildomų pastangų neutralizuoti papildomas gautas kalorijas.

Jeigu kramtomąją gumą kramtote po dvi valandas dieną, per savaitę papildomai sudeginate 154 kalorijas – o tai daugiau nei „Daim“ šokoladuke, kuriame 150 kalorijų. Galbūt tai ir nėra daug, bet per metus susidaro 8030 sudegintų kalorijų – tokiu atveju, jeigu per dieną po valandą kramtote vieną ar dvi pagalvėles becukrės gumos.

Jeigu nenorite po dvi valandas kiekvieną dieną žiaumoti kramtomąją gumą ir norite išvengti žandikaulio skausmų, yra daugybė kitų būdų, kaip be jokio vargo sudeginti nedidelį kiekį kalorijų. Tereikia nueiti 112 metrų, tris minutes užsiimti namų ruoša ar 11 sekundžių žaisti regbį.

Nepaisant papildomų kalorijų, ekspertai sako, kad becukrė kramtomoji guma padeda pasirūpinti dantų sveikata. Specializuotame leidinyje „Plos One“ teigiama, kad viena pagalvėlė ar juostelė becukrės gumos padeda vos per 10 minučių burnoje neutralizuoti iki 100 mln. bakterijų. Deja, poveikis trumpalaikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)