Reikės:

10 kg kopūstų,
3 kg burokėlių,
500 g paprikų,
100 g petražolių lapų,
600 g druskos,
10 g laurų lapelių,
10 l vandens.

Daržoves galima smulkinti įprastai, o galima ir stambiau. Kopūstų gūžes padalykite į 8 dalis, išpjaukite kotus. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas perpjaukite į 4 dalis ir išimkite sėklas. Petražoles susmulkinkite. Visas daržoves dėkite į raugimui skirtą indą sluoksniuodami.

Verdančiame vandenyje ištirpinkite druską ir karštu sūrymu užpilkite daržoves. Paslėkite ir laikykite 18–20°C temperatūroje, kol įrūgs, paskui išneškite į vėsią patalpą.

Laikykite paslėgtus, kad viršuje visą laiką būtų šiek tiek skysčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)