Reikės:
10 kg kopūstų,
3 kg burokėlių,
500 g paprikų,
100 g petražolių lapų,
600 g druskos,
10 g laurų lapelių,
10 l vandens.
Daržoves galima smulkinti įprastai, o galima ir stambiau. Kopūstų gūžes padalykite į 8 dalis, išpjaukite kotus. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas perpjaukite į 4 dalis ir išimkite sėklas. Petražoles susmulkinkite. Visas daržoves dėkite į raugimui skirtą indą sluoksniuodami.
Verdančiame vandenyje ištirpinkite druską ir karštu sūrymu užpilkite daržoves. Paslėkite ir laikykite 18–20°C temperatūroje, kol įrūgs, paskui išneškite į vėsią patalpą.
Laikykite paslėgtus, kad viršuje visą laiką būtų šiek tiek skysčio.