Pati dirbu šį darbą ir galiu pasakyti, kad per mėnesį viską atskaičiavus gaunu apie 400 eurų. Juk kainuoja dažai, šampūnai ir kitos priemonės (jos profesionalios – dėl šios priežasties jų ir kaina nemaža).

Vietos nuoma (arba dirbant pas savininką ir mokant „procentą“ nuo gauto uždarbio) ir kiti mokesčiai...

Jei kirpimas – 10 eurų, mokant savininkui dalį uždarbio tau atitenka 5 eurai, o klientai juk vis ieško kur pigiau. Jei per dieną 3 klientai, uždarbis būna apie 15 eurų. Tai normalu? O dirbi tai ne kiekvieną dieną.

Kirpėjų padaugėjo, konkurencija augo – siūlomos akcijas, nuolaidos. Dažymas – 25 eurai, tai atėmus dažų kainą – apie 15 eurų, lieka 10 eurų už 2-2,5 val. Per savaitę galiu turėti 5 klientus, 10 klientų arba 2, arba 0. Va tau ir garantijos... Kas nesusidūrė, tas nežino šios situacijos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kreipiamės į kirpyklose, grožio salonuose dirbančius specialistus ar šiuos profesionalus pažįstančius žmones – sugriaukite ar patvirtinkite paplitusią nuomonę, kad jūsų darbas itin gerai apmokamas? Ar iš tiesų verta rinktis šią specialybę ir tikėtis didelio atlygio? Kokios neigiamos tokio darbo pusės? Papasakokite, kaip iš tiesų atrodo jūsų darbas! Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Specialistas“.