Laiške redakcijai DELFI skaitytojas Tomas rašė, kad namuose pamatė ir nufotografavo jam iki šiol nematytą vabzdį.

„Namuose radau keistą „T“ formos vabzdį, kuris yra panašus į medžio atplaišą ar spyglį. Būtų įdomu sužinoti, kas jis toks, ar yra įprastas Lietuvos gyventojas bei kokios jo išgyvenimo sąlygos ir mityba“, – DELFI Piliečiui rašė jis.

Specialistai – Lietuvos entomotologų draugijos narys ir drugių specialistas Vitalijus Bačianskas ir Palangos sodo insektariumo atstovai – DELFI nurodė, kad tai – pirštasparnių (lot. Pterophoridae) šeimai priklausanti drugių rūšis.

„Nuotraukoje yra matomas vijoklinis pirštasparnis (lot. Emmelina monodactyla). Lietuvoje tai įprasta rūšis. Drugių vikšrai dažniausiai minta įvairiais vijokliniais augalais. Suaugę drugiai aptinkami nuo pavasario iki vėlyvo rudens pamiškėse, dykvietėse, soduose, gyvenvietėse, miestuose. Švelnesnėmis žiemomis gali būti, kad peržiemoja užnarviuose, pastatų ar medžių plyšiuose, rūsiuose ir pan.“, – paaiškino V. Bačianskis.

DELFI skaitytojas Tomas taip pat teiravosi, ar šis vabzdys sugebėtų išgyventi stiklainyje. Į tai V. Bačianskas atsakė su šypsena: drugiams geriausia gyventi savo natūralioje aplinkoje – gamtoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)