"Mes nekalbame apie koalicijos pavadinimus, mes kalbame apie būsimos koalicijos programinę kryptį. Jeigu Vyriausybės programoje nebus mūsų pagrindinių nuostatų, mes tokioje koalicijoje nedalyvausime. (...) Mums labiausiai rūpi žmonių pajamų didinimas, šeimos politika, socialinis teisingumas, mes jau esame pateikę atitinkamus įstatymų projektus", - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Tomaševskis.

Paklaustas, ar partija dalyvautų valdančiojoje koalicijoje, kurią formuotų konservatoriai ar "valstiečiai", politikas sakė, kad reikėtų palaukti antrojo Seimo rinkimų turo rezultatų.

"Kalbant apie tam tikras partijas, manau, reikia palaukti antrojo rinkimų rato. (...) Mes nekalbame apie pavadinimus, mes žiūrėsime į programines nuostatas. Kokios bus konfigūracijos, tai paaiškės po antrojo rinkimų rato", - pridūrė V. Tomaševskis.

Politikas neslėpė, kad turi pastabų konservatoriams. "Toks vienas pastebėjimas būtų. Daug kalbama, kad įvyko permainos, kad pirmajame rinkimų rate laimėjo konservatoriai, ir čia yra permainos. Mes šitų permainų nematome, tie patys žmonės, gal tik vienas pasikeitė. Jie jau buvo valdžioje ne vieną ir ne du kartus, o skaičiuojant Aukščiausiąją Tarybą - Atkuriamąjį Seimą, tai keturis kartus jie buvo valdžioje ir žmonės jų darbo vaisių labai mažai žino, jeigu jau žino, tai iš blogos pusės: sumažino pensijas, sumažino pašalpas...", - sakė V. Tomaševskis.

Spalio 23 dieną, sekmadienį, 68 vienmandatėse rinkimų apygardose vyks antrasis Seimo rinkimų turas. Jame dalyvaus dvi LLRA-KŠS kandidatės Danuta Narbut ir Rita Tamašunienė.

Negalutiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, per spalio 9 d. vykusius rinkimus daugiamandatėje apygardoje LLRA-KŠS iškovojo 5 Seimo nario mandatus.

Vienmandatėse apygardose du partijos kandidatai Leonardas Talmontas ir Česlavas Olševskis jau pirmajame rinkimų ture išrinkti Seimo nariais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)