Lengvai pagaminamas, produktai kiekvienuose namuose randami, o obuolius galite keisti razinomis ar bananais.

Iš pradžių planavau kepti iš pusės normos, bet prisiminusi, koks jis skanus, kepiau iš pilnos ir nesigailėjau, šiandien likęs tik mažas gabaliukas. O kitą dieną jis dar skanesnis.

Reikės:

140 g šalto sviesto,
240 g miltų,
žiupsnis druskos,
2 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
500 g varškės,
2 obuoliai.

Į dubenį suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Minkome rankomis, kol tešla tampa smėlio tekstūros. Suberiame į sviestu išteptą kepimo formą ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Trečdalį pasiliekame pyrago apibarstymui.

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Dedame kubeliais pjaustytus obuolius ir vanilinį cukrų, išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo ir apibarstome likusiais trupiniais.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 90 minučių, arba kol gražiai paruduoja ir pyrago vidurys nebanguoja. Paliekame atvėsti.