Laukiniai gyvūnai neretai kelia didelę grėsmę, jei tenka važiuoti egzotiškomis arba atokiomis vietovėmis. Visgi ne visų laukinių gyvūnų keliamas pavojus vienodas. Tai, žinoma, priklauso nuo gyvūno. Štai tikimybė pervažiuoti pelę siaubą sukeltų galbūt tik vaikams, o automobilio keleiviai tokiu atveju net nesuprastų, kad apskritai kas nors atsitiko. Į priekinio lango stiklą atsitrenkusi ir ištiškusi musė – ir tai didesnis įvykis.

Australijoje vairuotojams nemenką iššūkį pateikia kengūros. Bet ar verta stebėtis? Juk palyginti su pelėmis, kengūros yra didelės, daug sveria, be to, gali netikėtai iššokti priešais su pagreičiu lekiančią transporto priemonę. Ir tarsi atsitrenkti į 90 kg sveriantį gyvūną būtų maža, kengūra gali sulankstyti automobilio kapotą, mat šie sterbliniai gyvūnai turi įprotį staiga pašokti, jei kas nors juos išgąsdina.

Jei jau kalbėtume apie briedį, visų pirma verta pasakyti, kad nesvarbu, kuria automobilio dalimi į jį atsitrenksite. Suaugęs patinas gali sverti daugiau nei 700 kg, be to, jis apsiginklavęs didžiuliais šakotais ragais. Negalima pamiršti, kad briedžiai garsėja kaip itin lengvai suerzinami gyvūnai, ypač poravimosi sezonu, jei jiems pasirodo, kad jūs keliate pavojų išsirinktai patelei.

Dėl šių priežasčių žmonės visomis išgalėmis stengiasi neatsidurti šių gyvūnų kelyje. Štai automobilių vairuotojai stengiasi apvažiuoti į kelią netikėtai išklydusį stambų gyvūną. Jei tik įmanoma, briedį pastebėjęs vairuotojas turi visiškai sustabdyti transporto priemonę ir nurodyti, kad tą patį padarytų kiti.

Būtent taip ir elgiasi vairuotojai, kuriuos matome nufilmuotame įraše. Žinoma, atsidurti priešais „Mercedes-Benz“ ML klasės automobilį ūgiu lenkiantį briedį menki juokai. Ką ir besakyti apie išgąstį susidūrus su daugiau nei 2 metrų ūgio gyvūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)