Aktorius Kevinas Sorbo gimė Masunde, Minesotos valstijoje. Čia jis lankė Maundo „Westonka“ vidurinę mokyklą. Jo tėvai – bendrosios praktikos slaugytoja Ardis Sorbo ir matematikos bei biologijos mokytojas Lynnas Sorbo.

Aktoriaus tėvas yra norvegų kilmės, o motina turi angliško, vokiško ir škotiško kraujo. K. Sorbo šeimoje buvo išpažįstama liuteronų religija. Po mokyklos K. Sorbo studijavo rinkodarą ir reklamą Minesotos valstijos Murhedo universitete. Kad prisidėtų prie mokesčio už mokslą, devintajame dešimtmetyje būsimasis aktorius pradėjo uždarbiauti filmuodamasis reklaminiuose televizijos vaizdo klipuose.

1994-aisiais metais K. Sorbo buvo skirtas karjerą nulėmęs pagrindinis Heraklio vaidmuo apie šio herojaus žygius pasakojančiuose televizijos serialuose. Pirmasis filmas šia tema – „Heraklis ir amazonės“. Vėliau K. Sorbo Heraklio personažą teko įkūnyti nuotykių seriale „Heraklis. Legendinės kelionės“.

Pastaroji juosta buvo rodoma nuo 1995-ųjų iki 1999-ųjų metų. Filmą sudaro 111 serijų. Būtina pasakyti, kad K. Sorbo prisidėjo ir prie kelių serijų režisūros.

1997-ųjų metų pabaigoje, vykstant filmo „Kull the Conqueror“ (Kullas nugalėtojas) reklaminiam turui, prieš pat penktąjį serialo apie Heraklį sezoną, neseniai susižadėjęs K. Sorbo pajuto aneurizmos sukeltą skausmą peties srityje ir patyrė net tris insultus.

Po patirtų priepuolių K. Sorbo dėl suprastėjusios sveikatos teko sumažinti darbo krūvį. Tiesa apie aktoriaus savijautą nuo visuomenės buvo slepiama.

Per du paskutinius serialo „Heraklis“ sezonus (1998-aisiais metais pademonstruotą penktąjį ir 1999-aisiais – šeštąjį) K. Sorbo dėl sveikatos turėjo kiek apriboti filmavimosi grafiką, todėl siekiant sumažinti jam tenkantį krūvį buvo kviečiami filmuotis kiti aktoriai.

Manoma, kad insultus galėjo sukelti chiropraktikos procedūros, dėl kurių buvo išjudinti kraujo krešuliai aneurizmos srityje. Po patirtų insultų K. Sorbo visiems laikams neteko 10 proc. regėjimo, nuolat jautėsi silpnai, sutriko jo kūno pusiausvyra, be to, kartkartėmis jį kankindavo migrena.

2011-aisiais metais aktorius išleido autobiografinę knygą „True Strength“ (Tikroji stiprybė), kurioje išsamiai papasakojo apie jį ištikusią negalią. Nemažai dėmesio knygoje skiriama ir žmonai, padėjusiai jam atgauti jėgas.

1998 m. sausio 5 d. K. Sorbo vedė aktorę Sam Jenkins. Su ja K. Sorbo susipažino prieš metus, kai ji buvo pakviesta filmuotis „Heraklio“ seriale. Pora augina tris vaikus: Braedoną Cooperį (g. 2001 m.), Shane‘ą Haakeną (g. 2004 m.) ir Octavią Flynn (g. 2005 m.). K. Sorbo vadovauja ne pelno organizacijai „A World Fit for Kids!“, kurios tikslas – ugdyti sąmoningus ir atsakingus paauglius, gebančius pasirūpinti už save jaunesniais.

2001-aisiais metais K. Sorbo sudalyvavo televizijos žaidime „Kas nori tapti milijonieriumi?“ ir laimėjo 28,8 tūkst. eurų sumą, kai pateikė neteisingą atsakymą į 111,5 tūkst. eurų vertės klausimą.

Su Foxnews.com sveikatos rubrikos vyriausiuoju redaktoriumi Manny Alvarezu, plačiajai auditorijai geriau žinomu kaip Dr. Manny, K. Sorbo sutiko aptarti savo naująją knygą „True Strength: My Journey From Hercules to Mere Mortal – and How Nearly Dying Saved My Life“ (Tikroji stiprybė: kelias nuo Heraklio iki paprasto mirtingojo. Kaip akistata su mirtimi išgelbėjo mano gyvenimą).

Per penktojo „Heraklio“ sezono filmavimą Naujojoje Zelandijoje K. Sorbo pajuto skausmą kairiojoje rankoje. Iš pradžių aktorius manė, kad skausmas susijęs su įtemptu darbu, bet grįžęs į JAV nutarė kreiptis į medikus.

„Mano pety buvo aptiktas sukietėjimas. Tada gydytojas pamanė, kad tai – vėžys, nors man savo nuogąstavimų neišsakė“, – pasakoja K. Sorbo. Jis prisimena tuo metu jautęsis toks silpnas, kad neįstengė pakelti nė penkių kilogramų.

Vėliau K. Sorbo nutarė apsilankyti pas chiropraktikos specialistą, kuris pamasažavo jo kaklą. Nors sveikatos būklė ir kėlė nerimą, tik grįždamas namo K. Sorbo pasijuto išties prastai.

Iš pradžių jis pradėjo jausti silpnumą, o netrukus simptomai paaštrėjo: pradėjo silpti regėjimas, strigti kalba. Tokios būklės K. Sorobo jo sužadėtinė S. Jenkins nugabeno į ligoninę.

K. Sorbo pasakojo, kad ligoninėje gydytojai jam skyrė didžiulę dozę kraują skystinančių vaistų ir diagnozavo aneurizmą bei insultus.
Aštuonias dienas aktorius buvo prižiūrimas intensyvios terapijos skyriuje, o vėliau buvo skirta tris mėnesius trukusi reabilitacija.
Vis dėlto taip ir nepavyko atsikratyti nuolat girdimo ūžesio galvoje, o ir kūno pusiausvyra tebėra šiek tiek sutrikusi.

K. Sorbo prisipažino, kad geriau jaustis pradėjo tik visiškai neseniai.
„Užuot kliovęsis Vakarų medicina, susidomėjau Rytų praktikomis. Man buvo atlikta akupunktūros procedūrų, užsiėmiau joga, nes kartkartėmis mane ištikdavo nerviniai priepuoliai“, – pasakoja K. Sorbo.

K. Sorbo anksčiau ir dabar - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)