Jo teigimu, „valstiečiai“ tikisi po antrojo turo užimti centrinę poziciją derybose dėl profesionalios Vyriausybės, kurioje partinė priklausomybė nebūtų svarbiausias veiksnys.

„Galimas variantas toks, kad ir socialdemokratai, ir konservatoriai vardan Lietuvos eis į vieną koaliciją kartu su mumis (...) Ideologine prasme jos man labai panašios. Balsavimas dėl Darbo kodekso parodė, kad socialdemokratai jokie ne kairieji“, - LRT televizijai sakė R.Karbauskis.

Jis sakė sieksiantis perkelti galios centrą iš Vyriausybės į parlamentą.

„Valstiečių“ sąrašo lyderis Saulius Skvernelis BNS sakė, kad valstiečiai norėtų „moderuoti diskusijas dėl koalicijos“.

Jis sakė, kad derybose partija nenusileistų tose srityse, kurios „susiję su tam tikrais ekonominiais klausimais, alkoholio ribojimo politika, valstybinės kalbos išsaugojimu“.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis Valstiečių ir žaliųjų sąjunga kol kas pirmauja rinkimuose.

R. Karbauskiui netinka nė vienas dabartinis socialdemokratų ministras

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad nė vienas iš dabartinių socialdemokratų ministrų neturėtų eiti pareigų naujoje Vyriausybėje.

„Jūs turite omenyje iš dabartinių ministrų? Jūs paklauskite, kuris tinka, tikriausiai pirma reiktų užduoti tą klausimą, nes daugelis dabartinių ministrų negali būti niekaip ministrais, nes jų kompetencijos niekaip neužtenka tam, kad jie vadovautų toms ministerijoms“, - rinkimų naktį žurnalistams teigė R.Karbauskis.

Perklaustas, ar turi omenyje dabartinius socialdemokratų ministrus, teigia, kad kalba apie juos: „Ta prasme taip“.

Jis teigė, kad nenagrinėjo galimų konservatorių ministrų kandidatūrų, tad negali atsakyti, kurie jam tiktų.

R.Karbauskis pakartojo, kad Saulius Skvernelis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į premjerus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)