Šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje britas iškovojo antrą startinę poziciją. Bet sekmadienį sportininkas prastai startavo ir nusirito į aštuntą vietą.

Vėliau „Mercedes“ pilotui pavyko aplenkti ne vieną varžovą ir finišo liniją kirsti trečioje vietoje. Dabar nuo čempionate pirmaujančio komandos draugo N. Rosbergo L. Hamiltonas atsilieka 33 taškais.

Starto metu tam tikrose trasos vietose buvo neišdžiūvusių balų. Brito teigimu, ne dėl drėgnos dangos, o dėl klaidos jis prastai pradėjo šios dienos lenktynes.

„Nemanau, kad neišdžiūvusi trasos danga turėjo įtakos prastam mano startui. Aš tiesiog suklydau – prasisuko galiniai bolido ratai“, – sakė L. Hamiltonas.

„Nepamenu kokioje pozicijoje buvau po prasto starto, bet tolokai nuo rikiuotės priekio. Lenktynių viduryje bolidas buvo puikus. Sunkiai kovojau, padariau viską ką galėjau.“

Lenktynių pabaigoje L. Hamiltonas bandė lenkti antroje vietoje važiavusį Maxą Verstappeną. Bandydamas išvengti kontakto su varžovu, britas atsidūrė už trasos ribų ir turėjo susitaikyti su trečia vieta. „Mercedes“ pilotas nenorėjo komentuoti M. Verstappeno veiksmų ginant savo poziciją.

„Dabar tai jau nebėra svarbu. Viskas baigta, metas judėti toliau“, – pažymėjo jis.