Šiuose Seimo rinkimuose taip pat 6,66 proc. rinkėjų balsavo iš anksto – savivaldybėse, specialiuose paštuose bei namuose, o 2012 metais šia galimybe pasinaudojo šiek tiek mažiau, 5,51 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiami duomenys.

Bendras aktyvumas per praėjusius rinkimus siekė 52,93 procento, o rinkimų dieną iki 14 val. buvo balsavę 25,85 proc., iki 19 val. – 44,62 proc. rinkėjų.

Lietuvoje sekmadienį vyksta Seimo rinkimai. Balsavimas rinkimų apylinkėse prasideda 7 ir baigsis 20 valandą. Seimo rinkimuose dalyvauja per 1400 kandidatų, dešimt į vieną vietą. Dvylika partijų savarankiškai dalyvauja rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Rinkėjų sąrašuose šiemet įrašyti 2 mln. 504 tūkst. 267 rinkėjai, maždaug 75 tūkst. mažiau nei per 2012 metų rinkimus.

Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose. Daugiamandatėje apygardoje iš partijų ir koalicinių sąrašų renkami 70 Seimo narių, o vienmandatėse apygardose, kur žmonės balsuoja už konkretų kandidatą – 71.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)