„Gyvūnėlis gali suteikti ne ką mažiau džiaugsmo nei žmogus, priešingai – gal net daug daugiau“, – DELFI pasakojo Ruslanas.

Pomeranijos špico dainininkas laukė net du mėnesius, mat jį įsigijo iš augintojų Baltarusijoje. „Reikėjo ilgai laukti, nes užtruko visi reikalai: dokumentai, karantinas, skiepai“, – kalbėjo pašnekovas. Pasidomėjus, kodėl gi jis nusprendė šį šuniuką įsigyti ne iš Lietuvos augintojų, Ruslanas patikino, kad Lietuvoje tokios veislės šunų – labai mažai, be to – kaina, anot jo, neadekvati.

„Be to, man buvo labai svarbu, kokie yra šunelio tėvai ir protėviai. Koks jo kraujas. Nors negaliu nei jam, nei sau pažadėti, kad dalyvausime parodose, tačiau į šiuos dalykus kreipiau didžiulį dėmesį“, – pasakojo Ruslanas.

Toks augintinis kainuoja nuo 1000 iki 1500 eurų. Ir nors R. Kirilkinas nepanoro atskleisti, kiek gi jam teko sumokėti už mažylį Guru, prasitarė, kad Baltarusijos rinkoje viskas pigiau.

Šis šunelis – lyg dovana sau 33-ojo gimtadienio proga. „Labai norėjau kažko prasmingo, – tęsė Ruslanas. – Ir jam atsiradus viskas tiesiog apsivertė aukštyn kojomis. Visa mano rutina pasikeitė. Buvau pelėda, o dabar keliuosi anksti, rūpinuosi, kad Guru būtų pamaitintas, prižiūrėtas, išvestas į lauką.“

Net ir vardą Ruslanas šuneliui davė ne bet kokį, o prasmingą. Guru reiškia gyvenimo mokytoją.

Ir nors augintinis buvo labai laukiamas Ruslano namuose, per netikėtumą jis galėjo čia ir neatsirasti. „Kurjeriai, atvežę Guru man į Lietuvą, atvyko anksčiau nei planuota. Kai jie paskambino, kad turiu per valandą atsidurti Vilniuje, buvau Šventojoje, Birutės Petrikytės jubiliejaus šventėje, – pasakojo vyras. – Pradėjau tada ieškoti draugų ir pažįstamų, kas galėtų paimti jį, sumokėti pinigus ir pasaugoti, kol grįšiu, tačiau tada ir supratau tą tikrąją posakio „draugus nelaimėje pažinsi“ prasmę.“

Po ilgų paieškų, į pagalbos šauksmą netikėtai atsišaukė Goda Alijeva, kurią dabar Ruslanas meiliai vadina Guru krikštamote. „Ji sutiko paimti Guru ir sumokėti pinigus už jį. Jei ne Goda, neturėčiau dabar savo šunelio, – džiaugėsi R. Kirilkinas. – Kiek žinau, po to, kai Guru Godos šeimoje praleido kelias valandas, jie ir patys nusprendė įsigyt dar vieną šunelį. Man, važiuojant pas juos, net rašė žinutę, kad galiu ir persigalvoti ir palikti jį jiems.“

„Kam laukti, kol homoseksualioms šeimoms leis auginti ir rūpintis vaikais, tam yra gyvūnai. Emocijų ir meilės jie duoda ne ką mažiau nei žmonės“, – pokalbio pabaigoje pridūrė Ruslanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)