5 numeriu Seimo rinkimų sąraše reitinguota Darbo partijos Centrinės būstinės atsakingoji sekretorė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė savo feisbuko paskyroje pripažino, kad su klaidomis rašanti švietimo ir mokslo ministrė jai – nenormalu.

„Ar man normalu, kad švietimo ministrė rašo su klaidom? Atsakymas NE“, – rašė ji.

Tikina sulaukusi daugybės klausimų

DELFI paklausta, ką turėjo omenyje, J. Kačinskaitė-Urbonienė sakė nenorinti, kad iš to būtų išpūstas koks burbulas, tačiau sutiko paaiškinti šio įrašo atsiradimo priežastis.

„Gavau labai daug žinučių, asmeninių laiškų. Trečiadienį vaikščiojau po apygardą, susitikinėjau su gyventojais, buvo minima Tarptautinė mokytojo diena, todėl lankiausi keliose Vilniaus mokyklose – ir iš visų sulaukiau to paties klausimo viena ar kita forma. Aš suprantu, kad ne ji pati daro tas klaidas, ne pati fiziškai rašo tuos sveikinimus, bet man neatrodo normalu, kad jos komanda ir ji, komandos vadovė, nesugeba suvaldyti tos situacijos. Dėl to kyla patyčios. Patyčias patiriame ir mes, komandos nariai“, – neslėpė ji.

Pašnekovė aiškino nenorėjusi A. Pitrėnienės pašiepti ar sukritikuoti, tik norėjusi vienu metu atsakyti į dažnai jai užduodamą klausimą.

„Manau, tų patyčių ir taip yra per daug. Banga, kad vieni yra geri, o kiti – blogi, man atrodo, visiškai neteisinga. Mes tik giliname patyčių problemą Lietuvoje“, – įsitikinusi ji.

Kritika – ir darbinei veiklai

Pastebėjus, kad ministrė kritikuojama ne tik dėl daromų gramatinių klaidų, bet ir dėl savo darbinės veiklos, J. Kačinskaitė-Urbonienė pripažino įžvelgianti trūkumų ir čia.

„Visko, ko norėta, aišku, nepavyko įgyvendinti ir nepavyks. Nepamirškime, kad A. Pitrėnienė dirbo ne visą kadenciją, nepraėjo nė dveji metai. Natūralu, kad yra pasitaikę ir klaidų, yra ir nepasiektų rezultatų, tačiau taip galėčiau kalbėti apie visas ministerijas. Taip, yra tam tikrų dalykų, kur trūksta proveržio, dėl bendravimo kultūros kartais būna tokių, kaip pasakyti, na, nesutarimų. Ne viską vertinu pozityviai. Bet yra ir gerų darbų – išsaugotos regionų mokyklos. Vienareikšmiškai blogai vertinti tikrai negalėčiau.

Stengiasi, dirba, bet visko nepavyko įgyvendinti. Taip“, – savo nuomone dalijosi ji.

Nieko blogo aiškina nematanti

I. Kačinskaitė-Urbonienė neslėpė po šio įrašo sulaukusi pastebėjimų iš bendrapartiečių, ar čia tikrai reikėjo taip pasakyti, bet ji įsitikinusi, kad partijoje neturi vyrauti viena nuomonė.

„Natūralu, kad mes visi esame individai, neturime vienos nuomonės. Vieni palaiko, sutinka, sveikina su tokiu žingsniu, kiti galbūt ir kritikuoja. Tačiau aš nieko blogo čia nematau“, – sakė pašnekovė.

Paklausta, ar sulaukė palaikymo iš bendrapartiečių, gal kai kurie gyrė už drąsą bei aiškino patys norėję taip pasakyti, bet nepasiryžę, I. Kačinskaitė-Urbonienė nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Aš negalėčiau pasakyti, kad taip nebuvo“, – sakė ji.

Ieva Kačinskaitė-Urbonienė

Klysta ne pirmą kartą

DELFI primena, kad Mokytojo dienos proga šalies pedagogams skirtose švietimo ir mokslo ministrės „darbietės“ A. Pitrėnienės padėkose buvo pastebėta rašybos klaida. Ministrės pasirašytose padėkose, kuriose dėkojama „už ilgametį nuoširdų ir kūrybingą pedagoginį darbą“, žodis „pedagoginį“ parašytas su klaida – „pedadoginį“.

Ir tai ne pirmas atvejis, kai švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė pribloškia savo raštingumo supratimu. Prieš porą savaičių interneto vartotojai leipo juokais, pamatę į Seimą Darbo partijos gretose Skuodo rajone antrai kadencijai kandidatuojančios A. Pitrėnienės rinkiminį reklaminį lankstinuką, kuriame žodis „ačiū” buvo parašytas su nosine raide galūnėje – „ačių”.

Tą kartą ministrė aiškino, kad klaidą padarė reklama užsiėmusios įmonės atstovai, o štai padėkose ją esą įvėlė Švietimo ir mokslo ministerijos Personalo skyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)